UT PÅ CRUISE: Lyse, lette tekstiler og en sommerlig palett preger den nye Versace for H&M Cruisekolleksjon. Se flere bilder lenger ned i saken, og les hva moteredaksjonen synes.
UT PÅ CRUISE: Lyse, lette tekstiler og en sommerlig palett preger den nye Versace for H&M Cruisekolleksjon. Se flere bilder lenger ned i saken, og les hva moteredaksjonen synes.

Er vi klare for luksuscruise med H&M?

Få med deg moteredaksjonens dom over en en kolleksjon med frukt- og bærprint, pasteller og hvit denim.

Før jul fikk vi se den første samarbeidskolleksjonen mellom huset Versace med Donatella Versace i spissen, og den svenske motekjeden H&M.

Nå kommer oppfølgeren. Og sommeren kommer tidlig på H&M i år; en cruise-kolleksjon i samarbeid med Versace er i salg fra torsdag 19. januar.

Les vår mening om kolleksjonen lenger ned i artikkelen!

Sommerfugler og bær

– Denne cruisekolleksjonen er full av fine, elegante plagg for dame og sterke, nye basisplagg for herre, alle med en frisk følelse som passer til det nye året, heter det fra Donatella Versace i en pressemelding.

Kolleksjonen er designet som en feriegarderobe, men skal kunne fungere som en naturlig stiloppdatering for våren.

LES OGSÅ: Tør du gå slik neste sommer?

Dameplaggene er lette og feminine, med bær- og sommerfuglprint på kjoler, topper, neglisjeer, morgenkåper og en kardigan i silke- og kasjmir. Fargepaletten er søt og overdådig med nyanser av rosa og lilla.

Det kommer også hvite jeans, bikini og tilbehør som armbånd, vesker, balllerinasko og høye hæler i klassisk Versace-stil.

Klassisk for herre

For menn er det fokus på moteklassikere som blazer, jeans og en denimskjorte, sammen med shorts i bomull eller denim. Herreplaggene har en renere og enklere stil, med fokus på snitt. Versaces greske motiv er også en gjenganger på blant annet T-skjorter og badebukser.

Cruisekolleksjonen er hovedsakelig en onlinekolleksjon, men den vil også være tilgjengelig i to butikker på verdensbasis, H&M Selfridges i London og H&M-Gården i Bogstaveien i Oslo. Prisene ligger mellom kr 199 og 1499,

Se kolleksjonen under (trykk på tittelen om du vil se bildeserien i større versjon)

Hva synes vi?

Det blir spennende å se om Versaces friske, sexy og noe overdådige farge- og stilunivers kan gå hjem hos tilbakelente og hutrende nordmenn nå i vinterhalvåret. De sensuelle kjolene i ikonkolleksjonen før jul gled naturlig inn i julebordsesongens tidsbegrensede glamour, men spørsmålet er om ikke de sommersøte, pastellfargede plaggene blir i søteste laget for moteløver som fortsatt tramper rundt i uggs og parkas.

LES OGSÅ: Versace for H&M ikonkolleksjon: Dette kan du shoppe og droppe

Det er imidlertid aldri for tidlig å glede seg til sommeren! Frukt- og bærmønster har vært i vinden siden Stella McCartney brakte det tilbake i motebildet for et par sesonger siden, og fargerike prints er et hett stikkord også foran sommersesongen 2012. Det er altså ingen tvil om at enkelte av plaggene fra kolleksjonen vil føye seg naturlig inn i stilbevisste kvinners sommergarderobe.

Så spørs det bare om folk er i modus til å la tankene fly til yachtene i Portofino allerede i januar. Om det er noe sjakktrekk å bruke uttrykket cruise-kolleksjon i en billigkjede som H&M er også et interessant spørsmål. Dette er et begrep som ikke er kjent blant folk flest, og som selv blant motekjennere gir assosiasjoner til luksuskolleksjoner med et kundegrunnlag mindre enn et norsk tettsted.

LES OGSÅ: Donatella Versace vil kle den norske kvinnen

Hvis vi ser forbi navnevalg og valg av lanseringsdato er det absolutt godbiter, særlig på herresiden, hvor plaggene har klassiske snitt og en palett mer tilpasset årstiden. Balansen er imidlertid hårfin mellom sexy og harry. Det som ser rålekkert ut i én setting (les høy og mørk italiener på en båt ved rivieraen) har en tendens til å bli malplassert i en annen (les småfull og bleik kakse på Aker Brygge).

Alt i alt får kolleksjonen oss til å se frem mot en varmere årstid og ville spare til en lækker ferie ved Det liguriske hav. Men om det får vinterkalde H&M-kunder til å gå amok ved klesstativene, det får tiden vise.

Hva synes du? Si din mening i pollen under!