Oddvar Langt hjemmefra
Oddvar Langt hjemmefra

Oddvar brast i gråt:
– Det var vondt

Livet langt hjemmefra byr på utfordringer. Se video!

I TV 2-programmet «Langt hjemmefra» møter vi en rekke nordmenn, som har valgt å flytte til storbyene New York, Dubai og Pattaya i Thailand. Selv om livet langt hjemmefra kan være både gledesfylt og spennende, kan det også fremkalle mye savn og hjemmelengsel.

Stort savn

I andre program, som sendes på TV 2 i kveld klokken 21:40, møter vi norske Oddvar Wangberg (67) i Pattaya. Nordmannen, som har bodd 6 år i Thailand, blir svært emosjonelt berørt når han snakker med datteren sin via Skype.

Etter samtalen forteller Oddvar at han er glad i datteren, og savnet etter familien hjemme i Norge blir så stort at han ikke greier å holde tårene tilbake.

– Det var vondt. Jeg har jo tre barn så jeg har mange å være glad i. Det er klart at når man har vært litt lenge her så blir man litt sår. Tross alt så har vi som bor her nede mye norske folk rundt oss, men det blir likevel ikke som å ha familien rundt seg.

Bli bedre kjent med Oddvar i videoen øverst!

Les også: – Jeg kommer hjem i urna mi

Er ateist

Oddvar jobber for tiden som journalist i avisen «Thailands Tidende», og ellers tilbringer han mye av fritiden hos den norske Sjømannskirken i Pattaya. Han besøker ofte kirken, selv om han ikke er kristen selv, for å møte andre nordmenn.

– Jeg går ofte til Sjømannskirken, selv om jeg er ateist, og her treffer jeg mange mennesker. Dette er et godt treffsted, sier Oddvar i programmet.

Oddvar Langt hjemmefra
Oddvar Langt hjemmefra

Leter ikke etter dame

Pattaya har i mange år hatt et frynsete rykte fordi norske menn har reist til byen for å møte thailandske damer. Oddvar er i byen av helt andre årsaker.

– Jeg er ikke her nede for å finne dame, og jeg har ikke funnet noen enda. Nå er jeg såpass gammel at testosteronene ikke presser så mye lenger.

67-åringen har slått seg ned i den thailandske storbyen fordi han vil ha mer action enn det finnes i hjembyen Sarpsborg.

– Det er klart jeg skulle vært mer hjemme, men når du først har kommet ned til Pattaya så er alt så enkelt og det er underholdning med en gang du går ut døra.

Se dokumentarserien «Langt hjemmefra» på TV 2 onsdag 11. januar klokken 21:40.

Les alt om «Langt hjemmefra» på programmets nettside.