LEGENDE: Thierry Henry scoret kampens eneste mål i sin comebackkamp for Arsenal. (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)
LEGENDE: Thierry Henry scoret kampens eneste mål i sin comebackkamp for Arsenal. (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)

Kong Henry av Arsenal

Thierry Henry scoret i comeback-kampen sin for Arsenal. – Jeg elsker denne klubben, sier Gunners-legenden.

Arsenal - Leeds 1-0:

68 minutter var spilt av FA-cupoppgjøret mellom Arsenal og Leeds da Thierry Henry entret Emirates-gresset i Arsenal-drakt for første gang siden han forlot klubben for nesten fem år siden.

Den hjemvendte legenden er bare på en to måneders visitt, og til tross for noen magre år på fotballbanen, sett fra hans ståsted, så er forventningene til hans comeback enorme.

Typisk Henry-scoring
Og ti minutter etter at han kom på banen, sørget han for at navnet hans skrives med enda større bokstaver i klubbhistorien.

På typisk Henry-vis dro han seg bort fra Leeds-forsvaret, litt ut mot venstre, før han curlet ballen rundt keeper Andrew Lonergan.

Et mål Arsenal-fansen har sett så utrolig mange ganger før.

– Det er helt uvirkelig. Da jeg kom hjem fra ferie trodde jeg ikke jeg ville komme til å spille for Arsenal igjen, og nå har jeg scoret vinnermålet.

– Jeg elsker denne klubben. Jeg vet knapt hva jeg skal si. Jeg ville bare hjelpe og forhåpentligvis kan jeg bidra mer. Følelsen jeg fikk da jeg scoret var utrolig, oppsummerer han til ESPN etter kampen.

Og scriptet kunne ikke vært bedre. Scoringen ble kampens eneste og Henry holder sin fantastiske statistikk mot Leeds ved like.

Tolv på tolv mot Leeds
Det var hans tolvte scoring på tolv kamper mot Leeds.

– Det var som i en drøm da han scoret. Det er en historie du vil fortelle til et barn. Det er ikke ofte sånn i fotballen, sier manager Arsene Wenger til Arsenal.com.

Scoringsrekorden hans i Arsenal lyder nå på 227 mål på 369 kamper. En rekord som det skal godt gjøres at noen gang blir slått.

LES OGSÅ: Nyt disse Henry-scoringene: – Jeg spiller på instinkt

Hadde han ikke allerede hatt statue utenfor Emirates Stadium, ville han i hvert fall fått det nå.

Hva som skjedde de øvrige 90 minuttene er det knapt noen som husker. Den eneste det handlet om var Ti-Ti-Thierry-Thierry Henry...

Arsenal møter nå Aston Villa i fjerde runde av FA-cupen.