Mikolaj Przybyl (Foto: TVN)
Mikolaj Przybyl (Foto: TVN)

Avbrøt pressekonferansen og skjøt seg selv

Den polske militæranklageren Mikolaj Przybyl avbrøt sin egen pressekonferanse for å skyte seg selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den polske militæranklageren Mikolaj Przybyl hadde mandag formiddag innkalt til pressekonferanse i forbindelse med flyulykken i Smolensk i 2010 hvor Polens president, Lech Kaczinsky, og 95 andre omkom da flyet de satt i kræsjlandet.

Midt i pressekonferansen, som fant sted på hans kontor, ba han journalistene ta en kort pause og gå på gangen fordi han skulle ta en telefon.

Umiddelbart etter gikk Przybyl rett til en skuff, trakk fram en pistol, og skjøt seg selv.

Les også: Presidenten kan ha presset piloten til å lande

Mikolaj Przybyl (Foto: AFP)

Ville stoppe lekkasjer

På pressekonferansen hadde oberst Mikolaj Przybyl forsvart militærets granskning av hvordan opplysninger om flyulykken hadde blitt lekket til mediene.

Polsk presse har over lengre tid kritisert militærets etterforskere for å ha samlet inn opplysninger om journalistene som har dekket deres etterforskning, og anklaget militæret for å ha brutt loven.

Men militæranklager Przybyl fastholdt at fremgangsmåten var nødvendig for å stoppe lekkasjene som har skapt problemer for etterforskningen av flystyrten i Smolensk, skriver Warsaw Business Journal.

Les også: Russerne utelukker teknisk feil

Mikolaj Przybyl skutt (Foto: TVN)

Ble tatt opp av TV-kamera

På pressekonferansen hadde Przybyl akkurat kritisert planene om å la de militære anklagerne underlegge seg sivil kontrol da han ba om en pause.

Få sekunder senere hørte journalistene på gangen skudd fra kontoret og løp inn der de fant anklageren liggende i en blodpøl på gulvet.

Minst et TV-kamera som sto igjen på kontoret gjorde opptak mens hendelsen pågikk. Flere polske medier har vist bilder av den hardt sårede Przybyl som relativt fort ble hentet av ambulansepersonell.

Ifølge en talsmann for militæret er anklageren utenfor livsfare mandag ettermiddag.

Les også: – Det kom et smell og to lysglimt, så datt flyet ned