Lerkendal (TV 2 Sporten): Rosenborgs Mushaga Bakenga (19) har siden før jul vært ønsket i Hannover, og etter det TV 2 Sporten erfarer var det første budet fra tyskerne på rundt 10 millioner kroner.

- Det har vært kontakt med Hannover, men vi har ikke hørt noe nå i det siste, bekrefter Erik Hoftun overfor TV 2 Sporten.

- Vanskelig å si nei
Selv om RBK avslo det første budet, som kom rundt jul, er klubben villige til å diskutere videre et salg av den 19-årige spissen.

- I utgangpunktet ønsker vi å beholde Mushaga. Han fikk sitt gjennombrudd i fjor og viste hva som bor i ham, men kommer det et høyt bud kan det være vanskelig å si nei, forteller Hoftun.

Se også: 2011-dokumentar om Bakenga og RBK-unggutta

Tyske medier har tidligere hevdet at Hannover skal være villige til å betale rundt 15 millioner, men trolig må tyskerne strekke seg lengre for å sikre seg trønderen, som har kontrakt med RBK ut 2014.

Bakenga: - Opptatt av å komme i form
Spissen selv trente for fullt på Lerkendal mandag ettermiddag, men vil ikke si så mye om den pågående interessen fra Hannover.

- Det overlater jeg til agentene. Jeg tenker ikke på det nå, men har fullt fokus på Rosenborg og å gjøre jobben her.

Bakenga scoret 12 mål i 2011-sesongen, og har høye ambisjoner for 2012.

- Jeg er opptatt av å komme tilbake i den formen jeg var ved sesongslutt, og skal jobbe steinhardt for det. Målet er fast plass og flere mål, sier Bakenga.