Paul Scholes (Foto: ANDREW YATES, © ay/dan)
Paul Scholes (Foto: ANDREW YATES, © ay/dan)

Scholes gjorde comeback: – Vi visste det ikke før vi kom inn i garderoben

– Det var et lite sjokk, sier Wayne Rooney.

Paul Scholes (37) gjorde comeback for Manchester United, og gikk rett inn på innbytterbenken i søndagens høydramatiske derbyseier mot Manchester City i FA Cupen.

– Det var et lite sjokk, for å være helt ærlig. Vi visste det ikke før vi kom inn i garderoben før kampen, men han er en stor spiller, sier Uniteds tomålshelt Wayne Rooney.

Og Scholes fikk også vist seg frem. 37-åringen erstattet Nani og spilte den siste halvtimen av kampen.

Spiller ut sesongen
Det er klart at veteranen skal spille for United resten av sesongen.

– Det er fantastisk at Paul har tatt denne beslutningen. Det er alltid trist når store spillere legger opp, men spesielt når de gjør det for tidlig, sier Sir Alex Ferguson til manutd.com.

– Men han har holdt seg i god form og jeg mente alltid han hadde en sesong til i seg. Det er fantastisk å ha ham tilbake, fortsetter United-sjefen.

Les også: Her er søndagens Premier League-rykter: – City planlegger gigantbud på Rooney

Har savnet fotballen
37-åringen er storfornøyd med å ikle seg United-drakten igjen.

– Siden jeg sluttet har jeg savnet å spille. Jeg er henrykt over at manageren føler jeg fremdeles kan bidra på laget, og jeg ser frem til å ta del i å sørge for mer suksess for denne fantastiske klubben, sier Scholes.

Men så er det jo spørsmålet mange stiller seg. Kan er 37-åring forsterke et lag som Manchester United etter et halvår på sidelinjen?

– Han har ikke vært ute så lenge og jeg tipper han har vært rimelig aktiv det siste halvåret. Dette gjør de ikke om de føler han ikke kan bidra, det er tross alt Manchester United vi snakker om. Men det var en grunn til at han la opp og han ville gi seg noenlunde på topp. Han begynte helt fantastisk forrige sesong, men flatet litt ut mot slutten. Men det er jo ikke mer en 16 måneder siden han ble månedens spiller i Premier League, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Les også: Åtte PL-lag så han hamre inn fem mål: – En avslutter som Shearer og Cole

– Typen United mangler
Han tror 37-åringen kan bli en god bidragsyter på Manchester Uniteds midtbane igjen.

– Scholes på sitt beste er jo akkurat den typen de mangler, en midtbanespiller i verdensklasse. Men hvor han står nå er ikke godt å si.

– United savner en god kreativ midtbanespiller. Scholes kan ta et tak når en trenger det. Det er sjelden en klarer å lokke folk ut av pensjon, men dette handler nok om det store hjertet Paul Scholes har for Manchester United, påpeker Alsaker.

Han gleder seg over at legendene returnerer til Premier League.

– Det er interessant og morsomt. Nå har vi fått Thierry Henry tilbake, så får vi Paul Scholes. Hvem blir den neste?