Tre personer siktet for sexhacking

Tre personer er siktet for å ha brutt seg inn på sexnettstedet Hemmelig.com. En database med 26.000 norske brukere kom på avveie.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nettstedet regnes for å være blant landets største markedsplasser for sexkjøpere og prostituerte, med 26.000 brukerkontoer.

Før jul skrev Dagbladet om at flere hackere hadde fått tak i. Blant brukerne sto det kjente navn innen idrett, næringsliv, musikk og politikk. Innehaverne av nettstedet anmeldte datainnbruddet til Oslo politidistrikt i slutten av desember.

Aksjonerte lørdag

Søndag meldte Kripos at tre personer er siktet for å ha brutt seg inn i nettstedets database.

Les også: Siktet for omfattende hacking over seks år

– Politiet aksjonerte lørdag 7. januar mot tre adresser og pågrep tre personer i forbindelse med datainnbrudd av nettstedet hemmelig.com. Saken etterforskes av Kripos, og aksjonen ble gjennomført med bistand fra Midtre-Hålogaland, Sør-Trøndelag og Follo politidistrikter hvor de siktede er hjemmehørende, opplyser Kripos.

Erkjenner straffskyld

De tre pågrepne er blitt avhørt. Alle erkjenner straffskyld. De ble løslatt etter avhørene fordi politiet ikke anser at det er fare for bevisforspillelse.

Les også: Kripos kritisk til at nettsuksess kan bli lagt ned

– Kripos vil videre gjennomgå og analysere beslagene fra aksjonen, og man må påregne at den videre etterforskningen vil ta noe tid. Alle de tre siktede har vært samarbeidsvillige og bidratt til at Kripos har kunnet iverksette tiltak for å redusere faren for videre spredning av materialet, opplyser Kripos.

(©NTB)