I 2008 kom Mia Gundersen (50) på forsiden av alle landets aviser, først med den avslørende selvbiografien «Jeg er Mia», deretter med premieren på showet «All of Mia», som ble tatt av plakaten kun fire dager etter premieren.

Det ble en stor nedtur for Mia, som ikke har lagt skjul på at hun slet med en depresjon etter alt oppstyret.

– Alle disse overskriftene om meg... «Tenk på hva sønnen din vil tro om deg når han leser dette», var det noen som sa. Jeg opplevde en lammelse. Fra bransjen også. Alle var lamslått. Hva var det som skjedde? forteller den åpenhjertige artisten til Dagbladet Magasinet.

Les også: – Sex er ikke det viktigste i et forhold

Redningen

I flere måneder klarte hun ikke å gjøre noe som helst. Dag ut og dag inn satt hun i sofaen og stirret ut i løse luften.

Redningen kom heldigvis til slutt. Hun måtte begynne å jobbe igjen, og det var som dommer i «Norske talenter» at det endelig begynte å se lysere ut.

– Det eneste jeg tenkte på, var: «Hvordan skal jeg klare dette?» Jeg sa i fra til folk at jeg var veldig sårbar, at jeg grudde meg. Men jeg jobbet målrettet. Det ble en reise inn i min egen forståelse av det sjelelige. Jeg slukte rått alt som gikk på vitenskap, metafysikk og astronomi. Min mann trodde jeg var blitt gal. Jeg innså at jeg hadde vært koblet ut av helheten, jeg hadde aldri spurt hvem jeg er rent sjelelig sett. Det ble en måte å komme seg videre på, forteller hun videre til magasinet.

Nå smiler livet igjen. Snart blir Mia programleder for kokke-konseptet «Vis meg ditt kjøleskap» på TV3.

Les også: Mia Gundersen er blitt mamma til 15-åring

– Sterkt møte

Sammen med ektemannen Marcel Leliënhof har hun adoptivsønnene Amente (15) og Daniel (7). Nylig dro hun og yngstemann tilbake til hans hjemland, noe som ble et veldig sterkt møte.

– Det er veldig sterkt. Det er tross alt en del av hans folk, selv om ikke Masaien er det, så er det noe med hele dette kontinentet som klinger sammen med Daniel. Jeg kjente at jeg ble veldig rørt av det, sa 50-åringen til « God kveld Norge» den gang.

Les også: – Går ikke an å skrive sånt