anders bardal
anders bardal

Bardal: – Jeg hadde tatt Morgenstern

Anders Bardal var glad for andreplassen, men deppet over prestasjonen.

BISCHOFSHOFEN (TV 2 Sporten): Steinkjer-gutten var nemlig bare 1,8 poeng fra pallen i hoppukesammendraget, etter at Andreas Kofler misset fullstendig i den ene tellende omgangen.

- Faen, unnskyld språket, men det var så nære. Sånn sett er det litt surt at jeg ikke fikk to hopp, sier Bardal, før han slår skråsikkert fast.

- Jeg hadde tatt Morgenstern, he, he. Det er lov å være litt «karat» noen ganger.

Stang ut
For Bardal mener det meste av hoppuka har vært preget av at marginene har gått mot han og Norge. Slik oppsummerer han årets turné.

- Det har vært litt stang ut hele veien. Jeg startet med et kjempehopp i Oberstdorf, men da var jeg uheldig med forholdene. I Garmisch ble jeg litt for jagende. I Innsbruck var det nesten perfekt, mens jeg mangler det siste lille her i dag sånn at jeg ender opp med den litt småsure fjerdeplassen.

Likevel er det hans klart beste hoppuke noen sinne.

- Jeg tror at når jeg får tenkt meg om, så vil jeg være kjempefornøyd med det jeg har prestert. Jeg kan ikke være skuffet, sier Bardal.

Han tror det er et tidsspørsmål før han og de andre norske hamler opp med de suverene østerrikerne.

- Vi trener etter samme filosofi som dem, og tar innpå hele tida. Vi kommer til å ta dem.

To år
Det er trener Alexander Stöckl helt enig i.

- Men det kommer til å ta to år, sier Stökl til TV 2 Sporten.

- Er ikke det litt defensivt?

- Jo, det er det. Men husk på at østerrikerne har atleter i absolutte toppklassse, som har vært med å preget sporten i mange år. Det tar tid å bygge opp et like slagkraftig lag. Men vi skal greie det.

Han er mest fornøyd med at de yngste på laget tar steg.

- Vi har hatt fantastiske prestasjoner her med Rune Velta, Vegard Sklett, og i dag med Kenneth Gagnes og Atle Pedersen Rønsen. De har alle gjort karrierebeste. Når disse blir mer stabile, så blir det bra, sier Stökl.

Glade unggutter
Både Kenneth Gangnes og Atle Pedersen Rønsen var to store smil etter rennet.

- Jeg er utrolig fornøyd. Jeg hadde jo drømt om noe sånt da jeg kom ned hit, og det er deilig å vise at man kan. Det er definitivt karrierebeste, gliser Rønsen, før han legger til.

- Jeg traff veldig godt i første omgang, så jeg er egentlig bare glad for at andreomgangen ble avlyst, he, he.

Også Kenneth Gangnes smilte stolt på sletta etter den delte ellevteplassen med lagkompis Rønsen.

- Jeg har alltid gått for å være et stort talent, men verdens dårligste konkurransemann. I dag får jeg motbevist det. Jeg har gjort mine to beste konkurranser i verdenscupen etter at jeg kom ned hit. De gangene jeg har vært med tidligere i hoppuka, har jeg reist hjem i skam, ler Gangnes.