jim_solbakken_737083a copy (Foto: Bendiksby, Terje, © jk)
jim_solbakken_737083a copy (Foto: Bendiksby, Terje, © jk)
jim solbakken  (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
jim solbakken (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

Solbakken granskes av FIFA for Hangeland-overgang

Fotballagenten mistenkes for å ha hatt dobbeltrolle.

Den profilerte fotballagenten Jim Solbakken granskes av det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Nordmannen mistenkes for å ha hatt en dobbeltrolle da Brede Hangeland ble solgt fra FC København til Fulham i 2008. Solbakken var midtstopperens agent samtidig som han mottok penger fra den danske klubben.

Solbakken leverte sitt tilsvar til FIFA før jul og avventer svar på hva FIFA vil gjøre videre i saken.

– Forskjellige regler i forskjellige land
– De mener jeg i henhold til FIFA-reglene har hatt en dobbeltrolle da Brede ble solgt fra København. Og de har bedt om informasjon om saken. Det har de fått, så nå venter vi bare på svar, sier Solbakken til TV 2 Sporten.

39-åringen mener han ikke har gjort noe galt, og skylder på forskjeller mellom danske og internasjonale overgangsregler.

– Det er forskjellige regler i forskjellige lang i forhold til dette. Det danske regelverket samsvarer ikke med FIFA sitt i dette tilfellet, sier han.

– I mitt hode har jeg ikke gjort noe galt. Men FIFA må se på det. Hvis de mener jeg har gjort noe galt, så må jeg svare for det, sier Solbakken.

– Flott at FIFA gjør jobben sin
Agenten understreker at han er glad for at FIFA vil etterforske saken.

– Det er flott at FIFA følger med og gjør jobben sin. Det setter vi pris på. Regelverket er til for å følges. Hvis det har vært gjort noe galt i forbindelse med denne overgangen, så håper jeg FIFA finner ut av det og kan fortelle meg hva det er for noe. Så får vi se hva vi skal gjøre med det, sier Solbakken.

Han ønsker ikke å spekulere i hvilke konsekvenser etterforskningen eventuelt kan føre til.

– Det aner jeg ikke. FIFA har bare bedt om opplysninger nå. Men etterforskningen kan ta lang tid, gjerne et par år. Det pleier det å gjøre med FIFA-saker, sier Solbakken.

Solbakken har vært blant Norges mest profilerte fotballagenter de siste årene. I tillegg til Hangeland, har han navn som Håvard Nordtveit, Magnus Wolff Eikrem, Jonathan Parr og Joshua King på listen sin.

Hans foreløpig siste overgang var Even Hovlands klubbytte fra Sogndal til Molde.