Ibba
Ibba

Futsal-stjernen «Ibba» har signert for Vålerenga

Abdurahim Laajaab er tiltenkt en venstre kantrolle.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 Sporten (Bergen): «Ibba» er mest kjent som Norges største stjerne i innendørsidretten futsal. Men 26-åringen også spilt Adeccoliga-fotball for Skeid, Notodden, Mjøndalen og Strømmen. Nå er han klar for Tippeligaen.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse, særlig for meg som er født og oppvokst på Vålerenga, sier Abdurahim Laajaab til TV 2 Sporten.

Les også: Hovland skrev under treårskontrakt med Molde
Les også: Futsalkommentator tok helt av da landslaget sikret playoff: – Beste som har skjedd siden sønnen min ble født

Kjenner Moa og Mos
«Ibba» spilte i Vålerenga som guttespiller, men valgte selv å gå de siste gradene i Skeid fordi vennene hans spilte der. I Skeid var han lagkamerat med Moa, Mos og Dawda Leigh. De to sistnevnte møter han nå igjen i Vålerenga.

– Hva slags rolle er du tiltenkt?

– Martin (Andresen, journ. anm) ser seg for meg i en venstre kantrolle, svarer «Ibba».

Takker futsal-karrieren
Oslo-gutten har vært på prøvespill siden forrige tirsdag. Han er ærlig på at futsal-karrieren trolig er grunnen til at han nå har signert for favorittklubben ut 2014.

– Jeg vil takke Esten (O. Sæther, landslagssjef i futsal, journ. anm.) veldig mye for dette. Men aller mest meg selv da, er Laajaab rask med å legge til.

Burnley eller Stabæk for Haidar
Samtidig er Adnan Haidar på vei til Stabæk. Den tidligere Vålerenga-spilleren som har vært kontraktsløs siden nyttår, vurderer også den engelske Championship-klubben Burnley der han allerede har vist seg fram én gang. Nå vil britene ha ham over én gang til.

– Jeg forhandler med Stabæk, og er spent på hvordan det ender. Samtidig er det smigrende at Burnley vil se meg igjen, så vi får se hvordan dette ender, sier Adnan Haidar til TV 2 Sporten.