TV 2 og produksjonsselskapet Rubicon TV er i full gang med å lage en norsk versjon av det populære amerikanske TV-konseptet «The Amazing Race».

Først ut i Europa

Serien har allerede gått 20 sesonger i USA, fått en lang rekke Emmy-nominasjoner og er produsert i mange land over hele verden. Foreløpig har likevel ingen land i Europa fått lage den kostbare produksjonen.

– TV 2 er den første TV-stasjonen i Europa som får produsere «The Amazing Race», forteller Torkil Auran, programredaktør i TV 2.

Millionpremie

I «The Amazing Race» får nordmenn muligheten til å reise verden rundt gjennom et kappløp. Konseptet går ut på at 11 tomannslag reiser jorda rundt, i en utfordrende konkurranse for å vinne en fantastisk premie til en verdi av over en million kroner.

– For TV 2 er dette en stor satsing og vi har store forhåpninger om at dette blir et underholdende program med appell til hele familien, uttaler Auran til tv2.no.

Slik blir «The Amazing Race»

Hele reiseruta er hemmelig og er delt opp i 13 etapper. Lagene følger en rekke ledetråder som fører dem fra sted til sted, inntil de krysser målstreken på hver enkelt etappe. Underveis skal lagene utføre både utfordrende og krevende oppgaver – fysiske så vel som mentale. Hastigheten og effektiviteten avgjør hvor fort de kommer seg gjennom hver enkelt etappe.

Det laget som kommer sist i mål i hver etappe, risikerer å bli eliminert fra konkurransen og sendes hjem. Det vil også være etapper hvor ingen blir eliminert, men hvilke etapper dette gjelder, vet verken deltagerne eller seerne før man får dommen.

Til slutt står man igjen med tre lag som skal kjempe seg gjennom den siste etappen, og det første laget som krysser målstreken vinner toppremien.

Norske «The Amazing Race» har premiere på TV 2 i april.

Les alt om «The Amazing Race Norge» på programmets hjemmeside.