solhov
solhov
Even Hovland (Foto: Yttri, Tor/Scanpix)
Even Hovland (Foto: Yttri, Tor/Scanpix)

Hovland skrev under treårskontrakt med Molde

– Han er en av de mest spennende spillerne i Norge, sier Ole Gunnar Solskjær. Se pressekonferansen i opptak her.

Molde/Bergen (TV 2 Sporten): Fredag ble Even Hovland presentert som Molde-spiller. Stopperen som ankommer fra Sogndal har skrevet under på en treårskontrakt. Etter det TV 2 erfarer betaler Molde rundt åtte millioner kroner for 22-åringen, noe som gjør han til tidenes dyreste signering for klubben.

Karrieren er viktigere enn pengene nå

Se pressekonferansen i opptak i videovinduet over

– En av de mest spennende spillerne i Norge
Dermed vant seriemesteren dragkampen om stoppertalentet med den styrtrike russiske klubben Anzji.

– Karrieren er viktigere enn pengene nå, så får en heller samle sammen noen kroner seinere en gang hvis en trenger det, sier Hovland.

Les også: Anzji tilbød Hovland superlønn

Det er naturlig nok manager Ole Gunnar Solskjær strålende fornøyd med.

– Vi har endelig klart å signere Even Hovland. Klubbene er enige og vi er enige med gutten selv om en kontrakt i tre år. Det er vel minst like lenge som Molde har ønsket seg Even Hovland, smiler Solskjær.

Molde-manageren roser nyervervelsen opp i skyene.

– Han er en av de mest spennende spillerne i Norge. Han er en moderne midtstopper med fart, styrke, god i lufta og har en pasningsfot som er en sånn Ronald Koeman-fot. Det blir en meget, meget god tilvekst for klubben, sier Solskjær.

Les også: Midtstoppertalent til Haugesund

Solskjær viktig for valget
Hovland legger heller ikke skjul på at Solskjær var viktig for at han valgte Molde.

– Det hadde jo litt betydning at han kom hjem igjen og dro i gang Molde, så profesjonelt som det er blitt her. Det var en av faktorene som gjorde at jeg valgte å gå til Molde, ja, sier han.

– Det var flere klubber på banen. Hva gjorde at valget falt på Molde?

– Valget var ikke så vanskelig å ta etter hvert. Jeg fikk et godt tilbud fra Molde, og er godt fornøyd med det. Jeg er fornøyd med at jeg har signert her, og så skal vi slå hardt ifra oss neste sesong også, sier han.

– Var Russland et alternativ?

– Nei, det var vel aldri et alternativ. Og nå har jeg signert for Molde og er godt fornøyd med det, sier Hovland.

Fornøyd med bredden
For Solskjær var Hovland er viktig signering med tanke på bredden i forsvaret, nå som klubben skal ut i en sesong med et langt tøffere kampprogram enn normalt.

– Vegard Forren og Kristoffer Vatshaug var meget gode i fjor, og så håper vi Børre Steenslid blir frisk. Han begynner lett opptrening nå. Det var flere ganger i fjor jeg lukket igjen øynene i dueller og var redd for at vi mistet stoppere i løpet av kamper. Vi endte med å spille både Makhtar Thioune og flere andre som stoppere. Med det kampprogrammet vi får denne sesongen er det kjekt å ha den tryggheten med mange spillere, om det er midtstoppere eller spisser. Det er alltid kjekt for en manager, sier Molde-manageren, og fortsetter:

Les også: Gullsikker RBK-nykommer

– En ledertype
– Her har jeg signert en av de spillerne med mest potensial, men det er ikke bare som fotballspiller. Jeg er blitt kjent med ham som person gjennom perioden i United. Han er en ledertype, og at han velger Molde nå for å få litt ro i stedet for at det kanskje kan komme x-antall millioner fra Russland sier litt om hvor reflektert han er. Det er karrieren nå som står foran eventuelle penger, for de kommer etter hvert. Det var snakk om astronomiske summer, men jeg er sikker på at han utvikler seg og blir aktuell for klubber ute i Europa seinere, sier Solskjær.

Han tror også at Hovland etter hvert vil ta steget og gå til en større europeisk klubb.

– Jaja, det er det vi håper på: at han gjør det så bra at det kommer større klubber som passer ham og han vil gå til, sier Solskjær.

– Jeg tror ikke han blir værende i Molde i ti år, for å si det sånn. Han har signert en treårskontrakt, og i løpet av den tiden så håper vi på at han utvikler seg og blir en så god spiller som vi tror.