JOBBER FOR UTLEVERING: Politiet ønsker å få utlevert den britiske kjæresten til Oslo-kvinnen som er siktet for forsettlig drap på sin datter (1) etter at hun holdt henne opp ned i en bøtte med vann. Her er politiadvokat  Kristin Rusdal i Oslo politidistrikt som sier til TV 2 Nyhetene at politiet nå tar en vurdering på om han skal begjæres utlevert.  (Foto: Sveinung Kyte/ TV 2)
JOBBER FOR UTLEVERING: Politiet ønsker å få utlevert den britiske kjæresten til Oslo-kvinnen som er siktet for forsettlig drap på sin datter (1) etter at hun holdt henne opp ned i en bøtte med vann. Her er politiadvokat Kristin Rusdal i Oslo politidistrikt som sier til TV 2 Nyhetene at politiet nå tar en vurdering på om han skal begjæres utlevert. (Foto: Sveinung Kyte/ TV 2)

Tror kjæresten til kvinne som druknet ettåring kan bli utlevert

Politiet ønsker å få utlevert den britiske kjæresten til kvinnen som holdt sin et år gamle datter opp ned i en bøtte med vann slik at hun døde. Kjæresten fulgte med via internett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var en natt i oktober 2010 at Oslo-kvinnen satt hjemme i Groruddalen og snakket med sin britiske kjæreste over internett. Hennes et år gamle datter nektet å sove. For å disiplinere den lille babyen hentet kvinnen en bøtte med vann. Mens kjæresten så på holdt hun sitt eget barn under vann.

Siktet for forsettlig drap

– Det hun har forklart er at hun hadde behov for hjelp til å oppdra og disiplinerer barnet sitt. i samråd med denne kjæresten så kom de fram til denne metoden for å skremme barnet til å adlyde, sier politiadvokat Kristin Rusdal i Oslo politidistrikt.

Men det gikk forferdelig galt og den et år gamle datteren druknet.

Som VG skriver i dag er kvinnen varetektsfengslet og siktet for forsettlig drap. Den britiske mannen er siktet for medvirkning.

Vil ha utlevering

Norsk politi jobber med å få mannen utlevert fra Storbritannia.

– Vi tar en vurdering nå på om han skal begjæres utlevert. På grunn av reglene rundt dette må vi avslutte den etterforskningen vi har i England før vi ber om det. Han er engelsk statsborger, men England er ett av de landene som utleverer egne borgere, så det er en mulighet for at han kan bli utlevert, sier politiadvokat Rusdal til TV 2.

Stiller seg uforstående

Kvinnen selv mener siktelsen ikke samsvarer med det som skjedde.

– Min klient mener det ikke er bevismessig dekning i de faktiske forhold for en siktelse for forsettlig drap, sier kvinnens forsvarer Geir Hovland.

Kvinnen er separert fra barnets biologiske far som bor i utlandet. Mannen er sjekket helt ut av saken og sitter sjokkert tilbake.

– Jeg hørte at han felte noen tårer, han syns det er veldig leit det som har skjedd. Han har ikke opplevd mor på noen måte som skulle vekke noen mistanke hos han, sier bistandsadvokat Iram Ali.

Politiet vil fortsette med avhør av kvinnen i ukene som kommer.