– Hun blir fulgt opp av psykiatrisk personell, sier lensmann Svein Erik Granli ved Namsos lensmannskontor på en pressekonferanse torsdag.

Begge beboere

Kvinnen er beboer på bo- og servicesenteret hvor Maggy Anderson ble stukket i hjel med kniv onsdag. Hun er siktet for forsettlig drap, men lensmann Granli og politiadvokat Jørgen Aune mener en psykiatrisk utredning kanskje må til for å bestemme kvinnens tilregnelighet.

– Det er naturlig at hun blir undergitt en rettspsykiatrisk undersøkelse av rettspsykiatrisk sakkyndige, sier Aune.

– Vi har indikasjoner på at hun kan være psykisk syk. Men foreløpig har vi ingen eksakt kunnskap om det, sier politiadvokaten.

Både siktede og avdøde var beboere ved avdeling for psykisk syke ved senteret. Politiet skal prøve å avhøre den siktede i løpet av torsdag ettermiddag, og hun skal fremstilles for varetektsfengsling.

Ikke samme kvinne som onsdag

Pågripelsen skjedde på bakgrunn av opplysninger som er kommet fram i etterforskningen natt til torsdag og utover dagen. Kvinnen som ble pågrepet torsdag er ikke den samme som var i avhør etter knivstikkingen onsdag.

Døde på sykehuset

Andersen ble knivstukket ved Namsos bo- og servicesenter onsdag. Hun hadde alvorlige skader i brystregion og døde under behandling ved St. Olavs Hospital i Trondheim.

KNIVDRAMA: En person er hardt skadd etter å ha blitt stukket med kniv ved Namsos bo- og servicesenter onsdag formiddag. (Foto: Bjørn Tore Ness / Namdalsavisa/Scanpix)

Onsdag morgen klokken 10 fikk politiet i Nord-Trøndelag melding via AMK-sentralen om at en person var funnet alvorlig skadd i sin egen leilighet ved Namsos bo- og servicesenter.

Kvinnen var Maggy Andersen, som ble sendt med svært alvorlige skader til Sykehuset Namsos hvor hun ble operert. Onsdag ettermiddag ble den skadde fraktet til St. Olavs Hospital i Trondheim hvor hun natt til torsdag døde av skadene.