HAR GJORT STERKT INNTRYKK: Det brutale drapet i Os har gjort setrkt inntrykk på de ansatte ved alarmsentralen på Hammarøy i Nordland. Da 98 år gamle Hilda Feste utløste trygghetsalarmen kunne de høre hva som skjedde. (Foto: Arne Ristesund/BA/TV 2)
HAR GJORT STERKT INNTRYKK: Det brutale drapet i Os har gjort setrkt inntrykk på de ansatte ved alarmsentralen på Hammarøy i Nordland. Da 98 år gamle Hilda Feste utløste trygghetsalarmen kunne de høre hva som skjedde. (Foto: Arne Ristesund/BA/TV 2)

Ansatte ved alarmsentralen hørte Hilda bli drept

Drapet i Os har gjort sterkt inntrykk på de ansatte ved alarmsentralen i Nordland som kunne høre hva som skjedde da Hilda Feste kjempet for livet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da 98 år gamle Hilda Feste ble angrepet i sitt eget hjem i Os søndag kveld, utløste hun trygghetsalarmen. På denne måten ble det åpnet en linje fra Hildas hus til alarmsentralen på Hamarøy i Nordland. De ansatte er sterkt preget etter å ha hørt Hilda kjempe for livet.

– Den er stygg

Beredskapssentralen på Hamarøy har over 4000 brukere i 35 kommuner landet rundt. Det brutale drapet har gjort inntrykk på de ansatte.

Les også: Kritisk til politiets håndtering av Os-drapet

– Vi har holdt på med dette siden 1983 og en slik ekkel historie har vi ikke hatt før, sier Rigmor Lien, daglig leder ved HT Safe Hammarøy.

Hver gang en alarm blir utløst et sted i Norge lyser en rød lampe ved alarmsentralen på Hamarøy som også tar seg også av legevaktformidling.

– Vi har opplevd dødsbranner og stygge trafikkulykker med dødsfall. Men det er første gang vi har opplevd at en bruker blir overfalt og drept i sitt eget hjem, forteller Lien.

Fikk ikke kontakt med Hilda

Søndag kveld ble Hilda Festes trygghetsalarm utløst.

– Operatøren fikk ikke kontakt med henne, det er det som er fakta. Men hun hørte henne, sier Lien.

Den aktuelle operatøren vurderte da situasjonen slik at hun trengte hjelp raskt.

Les også: Hilda (98) drept av massiv vold

Det ble da umiddelbart slått alarm fra HT Safe sin alarmsentral på Hamarøy.

– Det gikk fort. Det var under fem minutter fra alarmen gikk her til politiet ble varslet.

Loggen er gitt til politiet

Om loggen fra alarmsentralen vil kunne være til hjelp i etterforskningen eller ikke er noe av det politiet nå ser nærmere på.

Les også: – Drapsoffer (98) ble seksuelt misbrukt

– De har fått alt det som vi har. Der ligger også klokkeslett for når alarmen kom inn, når den ble besvart og når den ble ringt ut igjen.

Drapsmannen er fortsatt på frifot og politiet har så langt ingen mistenkte.

Se video - voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk om drapet: