NAZILEIR I LEGO: En kunstner har laget en konsentrasjonsleir i Lego. Her er Legoen stilt ut på det Jødiske museum i New York i 2002. Nå har en modell av en nazileir blitt solgt til et polsk museum for over en half million kroner.  (Foto: Ap)
NAZILEIR I LEGO: En kunstner har laget en konsentrasjonsleir i Lego. Her er Legoen stilt ut på det Jødiske museum i New York i 2002. Nå har en modell av en nazileir blitt solgt til et polsk museum for over en half million kroner. (Foto: Ap)

Museum kjøpte omstridt nazi-dødsleir i Lego

En modell av en konsentrasjonsleir bygget kun av Lego har blitt solgt til et polsk museum for over en halv million kroner, fra en samler i Norge.

Et museum i Polen har kjøpt en modell av en nazileir bygget av Lego. De betalte over en halv million kroner for den. Tro kopi Les også: Lego-ansatte får ikke lese avisen i pausen Det er den polske kunstneren Zbigniew Libera som står bak byggverket. Leiren som museet har kjøpt, er et av flere verk som inngår i samlingen «LEGO Concentration Camp» Denne leiren har alt fra gasskammer til vakttårn og det so