Nikolaj Markussen
Nikolaj Markussen

Qatar ville kjøpe statsborgerskapet til dansk landslagsspiller

Den arabiske oljestaten tilbyr europeiske profiler å bytte statsborgerskap.

TV 2 Sporten (Bergen): Qatar ønsker et slagkraftig lag på hjemmebane i håndball-VM 2015. Den arabiske oljestaten tilbyr nå europeiske profiler å bytte statsborgerskap - den danske back-kjempen Nikolaj Markussen avslo nylig et milliontilbud.

Qatar skal arrangere håndball-VM for herrer i 2015, samt fotball-VM i 2022. Olje- og gasstaten har allerede ordnet seg flere "utlendinger" på fotballandslaget. Deriblant Andrés Quintana som er født i Uruguay, Junior Marcone fra Brasil og Lawrence Quaye som opprinnnelig kommer fra Ghana. Nå har turen kommet til håndball i forkant av VM i 2015. Nylig avslo den danske back-kjempen Nikolaj Markussen et milliontilbud om å bytte statsborgerskap.

- Det er noen med mange penger som vil kjøpe seg et landslag. Så får man tilbud om å droppe de røde og hvite farger for å ta i mot en masse penger, men det gjorde jeg selvsagt ikke. Det er mitt land jeg spiller for og her jeg hører til, sier Nikolaj Markussen til dansk TV 2.

Se reportasje i videovinduet øverst!

Rystet Wilbek
Danmarks landslagssjef Ulrik Wilbek reagerer sterkt på utviklingen.

- Det kan ikke være riktig at man cruiser rundt mellom landene alt ettersom hvem som kan tilby flest penger, sier Ulrik Wilbek til dansk TV 2.

- Hvor mye ble du tilbudt, Markussen?

- Masse penger. Masse, masse penger, svarer den danske tometersmannen som spiller for Atlético Madrid.

- Mer enn et sekssifret beløp?

- Ja, det var det i hvertfall.

Uaktuelt for Ege
Karantenetiden for å delta i et håndballsluttspill for et annet land enn det opprinnelige er på tre år, så det utelukker spillere som deltar i EM knappe to uker. Dermed er ingen av de norske spillere i troppen aktuelle for et Qatar-eventyr. Men nylig landslagspensjonerte Steinar Ege har ingen formelle heftelser dersom et tilbud skulle komme fra Qatar.

- Ja, det er kanskje derfor jeg har slutta, haha, spøker Steinar Ege, før han svarer alvorlig. - Nei, dette høres helt «på månen» ut, sier den tidligere landslagsmålvakten til TV 2 Sporten.

- Synes du det er helt fjernt, det er ikke noe du kunne vurdert hvis det kom på bordet?

- Jeg har ikke hørt noe om det. Det høres helt urealistisk ut, sier Ege.