cav
cav

Sky vil vinne grønn og gul trøye i Tour de France

Det britiske laget presenterte et slagkraftig mannskap før sesongstarten

Team Sky offentliggjorde onsdag troppen for den kommende sykkelsesongen, og det britiske laget, med to nordmenn i stallen, satser høyt i 2012.

2011 ble også et bra år for Sky som ble nummer to på sammenlagtlisten til UCI, og sikret seg 32 seiere i tillegg til 71 pallplasseringen.

Miksen kan være både bra og dårlig
Verdensmester Mark Cavendish er den største av åtte signeringer laget har gjort i løpet av vinteren, og med Bradley Wiggins allerede på plass ligger alt til rette for at laget skal kunne være med å kjempe om mange trøyer i de store rittene kommende sesong.

– Vi er en gjeng med vidt forskjellige ryttere, noe som kan være bra og dårlig. Jeg tror vi kan jobbe bra sammen og vi har kjent hverandre lenge. Jeg snakket med Mark (Cavendish) om en overgang allerede for et år siden, og vi snakket om hvordan vi kunne få vårt eget TV-show og at det kunne bli en bra greie, sier lagkaptein Bradley Wiggins til Sky Sports.

584834

Det er fortsatt lenge til sommerens Tour de France, men laget har allerede planer om storeslem i verdens største sykkelritt.

– Hvis det er et lag som skal klare å vinne både den gule og grønne trøyen, så er det Sky. Vi har lagt gode planer og strategier for de neste månedene, og vi har god støtte. Det blir mye hard jobbing de neste månedene, men meg og Cav vil ikke kjøre noen ritt før touren. Alt vil være på plass når den tid kommer, avslutter han.

Se intervjuer i videovinduet øverst i artikkelen!

LES OGSÅ: Cavendish vant prestisjepris
LES OGSÅ: Boasson Hagen forlenger med Sky

VM-gull: Mark Cavendish jubler for gull under sykkel-VM i København. (Foto: John Giles/Pa Photos)
VM-gull: Mark Cavendish jubler for gull under sykkel-VM i København. (Foto: John Giles/Pa Photos)

Går for grønn trøye og OL-gull
2012 kan bli nok et stort år for Mark Cavendish. I 2011 sikret han seg karrierens første grønne trøye i Tour de France, før han avsluttet sesongen med å bli verdensmester i København.

I det nyet året venter nye utfordringer i Sky, samtidig som OL arrangeres på hjemmebane i London.

– Jeg ønsker å gjenta bedriften fra 2011 og selvfølgelig et OL-gull. Landeveisrittet i London er den første medaljen som skal kjempes for, og det vil være fantastisk å gi Storbritannia en god start på lekene. Vi er blant favorittene med tanke på løypa og bredden i laget, sier Cavendish.

– OL starter bare seks dager etter at Tour de France er over, og touren er komersielt sett det viktigste rittet i året for en syklist. Det er et av de største arrangementene i verden, så det å prestere gjennom hele måneden i juli med Tour de France og OL blir en stor utfordring. Det blir tøft, men det lar seg gjør - det er det jeg satser alt på denne sesongen, avslutter syklisten fra Isle of Man.

Se hele troppen til Team Sky 2012 nedenfor:

Davide Appollonio (Italia), Michael Barry (Kanada), Edvald Boasson Hagen (Norge), Mark Cavendish (Storbritannia), Alex Dowsett (Storbritannia), Bernhard Eisel (Østerrike), Juan Antonio Flecha (Spania), Chris Froome (Storbritannia), Mathew Hayman (Australia), Sergio Henao (Colombia), Jeremy Hunt (Storbritannia), Peter Kennaugh (Storbritannia), Christian Knees (Tyskland), Thomas Löfkvist (Sverige), Lars-Petter Nordhaug (Norge), Danny Pate (USA), Richie Porte (Australia), Salvatore Puccio (Italia), Michael Rogers (Australia), Luke Rowe (Storbritannia), Ian Stannard (Storbritannia), Kanstantsin Siutsou (Hvitrussland), Chris Sutton (Australia), Ben Swift (Storbritannia), Geraint Thomas (Storbritannia), Rigoberto Urán (Colombia), Bradley Wiggins (Storbritannia) and Xabier Zandio (Spania)

BLIR IKKE LAGKAMERATER? Mark Cavendish og Edvald Boasson Hagen. (Foto: Laurent Rebours/Ap)
BLIR IKKE LAGKAMERATER? Mark Cavendish og Edvald Boasson Hagen. (Foto: Laurent Rebours/Ap)