KRITISERER POLITIETS HÅNDTERING AV INFORMASJON: Finn B. Abrahamsen, tidligere Politioverbetjent i Oslo politidistrikt er kritisk til at politiet trolig holdt tilbake informasjon om at Hilda Feste ble utsatt for seksuelt overgrep.  (Foto: TV 2/ Arne Ristesund/Bergensavisen)
KRITISERER POLITIETS HÅNDTERING AV INFORMASJON: Finn B. Abrahamsen, tidligere Politioverbetjent i Oslo politidistrikt er kritisk til at politiet trolig holdt tilbake informasjon om at Hilda Feste ble utsatt for seksuelt overgrep. (Foto: TV 2/ Arne Ristesund/Bergensavisen)

Kritisk til politiets håndtering av Os-drapet

Finn Abrahamsen er kritisk til at politiet kan ha holdt tilbake informasjon om at drepte Hilda Feste ble seksuelt misbrukt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Os jakter på en seksualforbryter etter at en hjemmepleier så at 98 år gamle Hilda Feste ble seksuelt misbrukt og drept søndag kveld. Hun døde som følge av massiv vold mot hodet.

– Burde ha samarbeidet

Finn B. Abrahamsen, tidligere politioverbetjent i Oslo politidistrikt, er kritisk til at opplysningene om overgrep kom fram gjennom et vitne og ikke fra politiet selv. Han mener de har visst om det.

– Jeg tror nok at de var klar over dette ganske raskt etter at de gikk inn. De har tydeligvis prøvd å holde dette nede så lenge som mulig, sier Abrahamsen i et intervju på TV 2 Nyhetskanalen.

Den tidligere politioverbetjenten mener at politiet muligens holdt tilbake informasjonen om at Feste ble seksuelt misbrukt for ikke å skremme publikum, men at det har hatt motsatt effekt.

Les også: Valborg (85) rystet etter drap på venninne

– Politiet burde ha samarbeidet med media slik at informasjonen hadde kommet ut på riktig måte. Gevinsten ville da ha vært at folk umiddelbart hadde begynt å tenke slik at informasjon om mulige overgripere hadde kommet frem, sier Abrahamsen.

Treg varsling

Feste utløste trygghetsalarmen sin slik at det var åpen linje til operatøren fra leiligheten. Det melder Bergens Tidende. Politiet sier det er for tidlig å kommentere de nye opplysningene, og at de forholder seg til den foreløpige obduksjonsrapporten som viser vold mot hodet.

SLÅTT I HJEL: Etterforskere gransker åstedet på eldresenteret i Os tirsdag. (Foto: Aslaug C. Henriksen)

Et vitne har sett ugjerningen gjennom vinduet og en annen har hørt den via alarmsentralen. Allikevel tok det tid før politiet ble varslet.

Les også: Mann pågrepet etter drap på Os

– Jeg har ikke andre opplysninger enn det som har kommet fram i media, men jeg synes det er pussig at ikke politiet ble varslet automatisk. Her handler det om å være raskt på stedet. Forutsatt at de har tolket situasjonen på stedet slik den var, sier Abrahamsen.

Tror på en oppklaring

Til tross for at politiet ikke har mistenkte i saken, tror Abrahamsen på en oppklaring av saken som har rystet Norge.

Les også: – Drept 98-åring hadde hodeskader

– Når man har foretatt gode nok rundspørringer og utsjekking av dem som befinner seg i nærområdet, som er personer som kan stå bak slike ting, så tror jeg nok at politiet gradvis vil kunne finne ut hvem gjerningsmannen er, sier han til TV 2 Nyhetskanalen.

SØKER ETTER SPOR: Politiet søker med hund etter spor utenfor leiligheten der en eldre kvinne ble funnet død søndag kveld. (Foto: Robert Reinlund)

I tillegg er det tekniske spor som kan hjelpe i jakten på drapsmannen.

– Man vil også få svar på DNA og fingeravtrykk i løpet av det neste døgnet, sier Abrahamsen.

Mange tips, men ingen mistenkte

Politiet pågrep en mann i 40-årene, men han er nå løslatt etter å ha fått alibi av sin mor. Politiet har fått inn mange tips og fortsetter den omfattende etterforskningen for å finne drapsmannen.

Les også: Hilda (98) drept av massiv vold

– Vi står ennå uten noen mistenkt, men det har kommet inn tips som har betydning for etterforskningen. Vi etterforsker fortsatt temmelig bredt med informasjonsinnhenting av alle slag, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim til NTB.

Politiet ber nå folk som var i Os sentrum søndag kveld om å melde seg. Se video under!

Onsdag pågikk fortsatt undersøkelsene på drapsstedet og rundspørring i området. Politiet forsøker å kartlegge hvem som kan ha vært i området da Feste ble drept.