TIL UNITED? C Basels midtbanespiller Granit Xhaka blir koblet til Manchester United. (Foto: FABRICE COFFRINI/Afp)
TIL UNITED? C Basels midtbanespiller Granit Xhaka blir koblet til Manchester United. (Foto: FABRICE COFFRINI/Afp)

– Dette stjerneskuddet kan bli Fergusons januarkjøp

Den sveitsiske tenåringssensasjon Granit Xhaka er ønsket av Manchester United.

Manchester Uniteds jakt på en ny midtbanespiller fortsetter.

LES OGSÅ: Disse har vært best i Premier League – til nå

Nå hevder britiske medier at Sir Alex Ferguson planlegger et bud på FC Basels tenåringssensasjon Granit Xhaka.

Ferguson har uttalt at det trolig ikke blir noen januarkjøp på Old Trafford i januar, men muligheten til å hente Granit Xhaka kan få 70-åringen på andre planer.

Wesley Sneijder blir for dyr og Manchester United skal ikke lenger være villig til å følge opp interessen for Inters playmaker.

Imponerte mot United
Det har klubben imidlertid tenkt å gjøre med 19 år gamle Xhaka, som imponerte stort mot nettopp Manchester United i gruppespillet i Mesterligaen i fjor høst.

Sir Alex Ferguson hentet som kjent Cristiano Ronaldo da den nåværende Real Madrid-spilleren herjet i en treningskamp for Sporting Lisboa mot rødtrøyene sommeren 2003.

Den kreative sentrale midtbanespilleren Xhaka blir regnet som et av Sveits' største talenter på lang tid – men kan likevel være tilgjengelig for en relativt billig penge.

Ifølge britiske Metro.co.uk skal prislappen på Granit Xhaka ligge på om lag 70 millioner kroner. Det er en sum Sir Alex Ferguson ser på som «et skikkelig røvekjøp».

Manchester United er ikke den eneste klubben som jakter på Xhaka.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

TIL PREMIER LEAGUE? Granit Xhaka. (Foto: Yves Logghe/Ap)
TIL PREMIER LEAGUE? Granit Xhaka. (Foto: Yves Logghe/Ap)

Flere klubber interessert
Både Lazio, Ajax og Hamburg skal ha fulgt stortalent tett den siste tiden, og har offisielt bekreftet at de vurderer et bud i januar.

Disse klubbene skal være villige til å tilby ham fast førstelagsfotbal, noe som trolig ikke blir aktuelt på Old Trafford med det første.

Sir Alex Ferguson har tidligere vist at kan utvikle store talenter til å bli verdensstjerner, men spørsmålet er om han tar sjansen til å hente sveitseren nå eller venter til sommervinduet.

TV 2 Sportens Premier League-ekspert Erik Thorstvedt er ikke i tvil om at en ny briljant midtbanespiller er akkurat det Manchester United trenger.

- Jeg mener at Manchester United trenger en ny sentral midtbanespiller – en spillertype som Luka Modric eller Wesley Sneijder. Jeg mener United savner den briljante midtbanespilleren som løfter laget, gjør de briljante tingene og gjør lagkameratene sine enda bedre. En kreativ servitør som kan styre midtbanen, mener Thorstvedt.

Alex Ferguson (Foto: NIGEL RODDIS/Reuters)
Alex Ferguson (Foto: NIGEL RODDIS/Reuters)

City med i budkrig?
Byrival og gullutfordrer Manchester Citys speidere skal også ha Xhaka på blokken.

Og det faktum at interessen fra Manchester United nå er kjent kan føre til at byrivalene havner i budkrig om den kreative midtbanespilleren – kanskje allerede i januar.

Tror du Manchester United henter Granit Xhaka? Ta debatten med andre fotballfans i kommentarfeltet under!