STØRST: Verdens største gassferje, «Boknafjord», ble satt i drift tirsdag. (Foto: TV 2)
STØRST: Verdens største gassferje, «Boknafjord», ble satt i drift tirsdag. (Foto: TV 2)

Verdens største gassferje i gang

Sterk vind, høye bølger og regn til tross – jomfruturen var vellykket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Verdens største gassferje ble offisielt satt i drift tirsdag. De aller første passasjerene som kjørte om bord fikk blomster på kaia.

– Dette var uventa, men ganske kjekt. Vi satt og var litt bitre fordi vi ikke rakk den ferja før denne, men nå er vi fornøyde. Vi fikk jo så fine blomster, sier Marte Flem Bjørshol og Sveinung Hæstad fra bilen.

– Det er flott at det kommer en større ferje på denne strekningen. For det er veldig greit å slippe og stå mange kilometer i kø, mener de.

Meltveit Kleppa med på jomfrutur

Skipets gudmor, samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa, var med på jomfruturen over Boknafjorden i Rogaland – fra Mortavika til Arsvågen.

GUDMOR: Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa var med på gassferjens jomfrutur. (Foto: TV 2)

– Dette er stort. Det betyr tre ferjer istedenfor to i løpet av en time over Boknafjorden. Det betyr at vi nå rydder vekk voldsomt mye trøttende ventetid for passasjerer og yrkessjåfører, sier hun til TV 2.

Bilferja, som binder sammen Stavanger og Haugesund, er miljøvennlig og tar 242 personbiler og 22 vogntog.

Økt trafikk

Det var på grunn av økt trafikk på strekningen at det ble bestemt at det skulle komme enda en ferje.

– Svært mange har måttet vente i kø på denne strekningen. Det er enestående å få være gudmor for dette. Det var litt spennende med værmeldingen, for det var meldt liten storm. Men det har gått fint, sier statsråden.

Flere måtte holde seg fast på turen over da vinden sto på og bølgene tok tak. Men gassferja fraktet alle passasjerene sikkert over på jomfruturen sin.