SMILER HELE VEIEN TIL BANKEN: Samuel Eto'o er verdens best betalte fotballstjerne med en årslønn på over 160 millioner kroner. (Foto: -/Afp)
SMILER HELE VEIEN TIL BANKEN: Samuel Eto'o er verdens best betalte fotballstjerne med en årslønn på over 160 millioner kroner. (Foto: -/Afp)

Aalesund og Tromsø møter Eto'o og lagkameratene i Anzji

Verdens best betalte fotballspiller Samuel Eto'o får norsk motstand på La Manga.

- I årets turnering skal det bli interessant å følge med på FC Anzji fra Russland og Dalian Aerbin FC fra Kina som er vårt første bekjentskap i turneringens historie med et lag fra den øverste divisjonen i Kina

Seriemester Molde er havnet i gruppe med Rosenborg, IFK Göteborg, Olimpija Ljubljana, Spartak Moskva og Dalian Aerbin i årets Copa del Sol.

Turneringen spilles i Benidorm og La Manga. Molde og RBK skal spille sine kamper i Benidorm.

12 lag booket
12 lag fra sju nasjoner deltar når turneringen avvikles for tredje gang. Copa del Sol innledes 28. januar. Gruppevinner spiller finale 7. februar.

Cupmester Aalesund er i La Manga-gruppen sammen med Tromsø. Kalmar FF, FC København, Anzji og Sjakthar Donetsk. 18 av 19 kamper blir fjernsynsoverført.

– Vi har mottatt gode tilbakemeldinger fra lagene i årets turnering som er godt fornøyd med motstanden og kampoppsettet, sier Jo Bergsvand, turneringsleder for Copa del Sol i Norsk Toppfotball.

Møter verdens best betalte
De norske lagene får tøff motstand. Aalesund og Tromsø skal ut mot de ukrainske mesterne fra 2011, Sjakthar Donetsk. I tillegg venter russisk Anzji med Samuel Eto'o som den store stjernen.

Kameruneren har en årslønn på omlag 160 millioner kroner og er verdens best betalte fotballspiller. I Anzji Makhatsjkala spiller også den aldrende brasilianske vingbacken Roberto Carlos og tidligere Chelsea-kant Jurij Zjirkov.

Klubben, som ble stiftet i 1991 og ligger i et meget utrygt område i nærheten av Tsjetsjenia, eies av styrtrike Suleyman Kerimov. Han er verdens 136. rikeste mann, ifølge magasinet Forbes, og skal ha som ambisjon å gjøre Anzji til Russlands beste klubb.

Klubben har allerede fått kallenavnet «Russlands Manchester City».

– Copa del Sol turneringen fortsetter med å tiltrekke seg attraktive lag, og i årets turnering skal det bli interessant å følge med på FC Anzji fra Russland og Dalian Aerbin FC fra Kina som er vårt første bekjentskap i turneringens historie med et lag fra den øverste divisjonen i Kina, sier Magnus Malmros, Prosjektleder for Copa del Sol hos IEC in Sports.

EGET FLY: Samuel Eto'o har fått eget privatfly i sin nye klubb i Russland. (Foto: STRINGER/RUSSIA/Reuters)

Møter FCK
De danske mesterne FCK blir også en vanskelig oppgave for Aalesund og Molde. Kalmar FF ble nummer åtte i Allsvenskan sist sesong.

For Molde og Rosenborg venter noe lettere motstand, men det er høy kvalitet på Spartak Moskva. Laget ligger på fjerdeplass i den russiske førstedivisjonen. IFK ble nummer sju i Sverige sist sesong, mens Olimpija er på tredjeplass i den slovenske eliteserien. Dalian Aerbin er en spennende klubb fra kinesisk fotball. Klubben rykket sist sesong opp til den kinesiske superligaen.

(©NTB)