Finn Harald Vengsholt
Finn Harald Vengsholt

– Jeg kommer hjem i urna mi

Norske «Finna» vil aldri flytte tilbake til Norge.

Mange nordmenn har valgt å følge drømmen sin og flytte til utlandet. I TV 2-programmet «Langt hjemmefra» møter vi en rekke mennesker, som har slått seg ned i storbyene New York, Dubai og Pattaya i Thailand.

– Kommer hjem i urna

I første program, som sendes i kveld klokken 21:45 på TV 2, reiser vi på besøk til norske Finn Harald Vengsholt, kalt «Finna». Han var blant de første nordmennene som flyttet til Pattaya i Thailand på begynnelsen av 70-tallet.

– Første gang jeg kom hit så trodde jeg at jeg var på en annen planet, forteller Finna i programmet.

I dag lever han fortsatt sine glade dager i storbyen sammen men sin thailandske kone Lek Vengsholt, som både snakker norsk og lager tradisjonsrik norsk mat.

73-åringen viser også stolt fram suvernirer og minner fra hjemstedet Vålerenga i Oslo. Likevel trives Finna så godt i Thailand at han ikke har har noen planer om å returnere til moderlandet.

– Når folk spør: «Hvor lenge skal du være i Thailand?» så sier jeg «jeg kommer hjem i urna mi», sier han humoristisk og ler.

Les også:Langt hjemmefra: – Det blir mange rørende møter

Finna og Lek Vengsholt
Finna og Lek Vengsholt

Fra Pattaya til New York

I første program av «Langt hjemmefra» blir vi også bedre kjent med tre norske kvinnelige sykepleierstudenter, som oppdager Pattaya for første gang.

Samtidig går turen til New York og vi får et innblikk i storbylivet der. Den norske sjømannspresten Hilde Barsnes drar til flyplassen for å møte Camilla Grimsby, som aldri før har vært i den amerikanske metropolen tidligere.

I tillegg er designerduoen Cathrine Wessel og Stian Tolnæs i full gang med å forberede åpningen av sin egen klesbutikk på Manhattan.

Få en smakebit på første program her:

582680

Se premieren av «Langt hjemmefra» på TV 2 onsdag 04. januar klokken 21.45.

Les alt om «Langt hjemmefra» på programmets nettside.