belsvikpk
belsvikpk

Petter Belsvik ny Stabæk-trener

Den tidligere storscoreren ble presentert som ny sjef på pressekonferanse mandag.

Stabæk har funnet en erstatter for trener Jörgen Lennartsson. Mandag ble Petter Belsvik presentert som den nye sjefen for klubben.

– Jeg er veldig glad for at vi er blitt enige om en toårig avtale med meg som hovedtrener. Jeg har alltid hatt ambisjoner om å bli hovedtrener på høyest mulig nivå, og da Stabæk viste interesse for meg så var det enkelt å ta den utfordringen, sier Belsvik.

Mot slutten av 2011 signerte Belsvik under på en ny toårsavtale med LSK, men klubben skal ha akseptert 44-åringens ønske om å ta over i Stabæk. I Lillestrøm var Belsvik assistent for Henning Berg. Da Berg fikk sparken 27. oktober ledet Belsvik laget i sesongens siste kamper sammen med Magnus Powell.

Se intervju med Belsvik og Inge André Olsen i videovinduet øverst

Strømmen-trener Thomas Berntsen har også vært lansert som en mulig erstatter for Lennartsson, men overfor TV 2 Sporten bekreftet han mandag morgen at han ikke lenger var aktuell for klubben.

– Jeg fikk et tilbud fra Stabæk som jeg takket nei til, sier Berntsen.

– Har spillestilen i blodet
Belsvik er et kjent ansikt for Stabæk-supporterne. Som aktiv scoret han 60 mål for bærumsklubben og fra 2007-2008 var han assistenttrener for laget. Belsvik får med seg Bård Ove Homstøl som assistenttrener.

– Jeg føler at jeg kjenner klubben veldig godt og vet hva Stabæk står for. Så blir det opp til meg og resten av teamet å ta utfordringen og overraske i 2012, sier Belsvik.

Sportslig leder Inge André Olsen mener at nettopp Belsviks Stabæk-fortid var en viktig faktor i valget av ny trener.

– Petter har Stabæks spillestil i blodet. Han har vært med på å utvikle den både som spiller og trener tidligere. Det er kriterier som har vært viktige for oss, sier Olsen.

15 spillere tilgjengelig
2011 ble et tungt år for Stabæk. Overgangsskandalen rundt salget av Veigar Páll Gunnarsson til Vålerenga satte klubben i et dårlig lys. I tillegg måtte de flytte ut av Telenor Arena og tilbake til gamlestadion Nadderud foran 2012-sesongen.

Les også: Lennartsson forlater Stabæk – overtar Elfsborg

Det kan bli en utfordring for Belsvik å stille med et slagkraftig lag til sesongstart mot Aalesund 25. mars. På grunn av de økonomiske problemene har flere spillere allerede forsvunnet fra klubben og det er ventet at enda flere vil finne seg ny arbeidsgiver i vinter. I utgangspunktet har Belsvik bare 15 spillere tilgjengelig i troppen.

– Jeg er trygg på at vi skal trene godt og få satt stallen i løpet av denne måneden, så skal vi bli et lag man kan regne med allerede denne sesongen, mener treneren selv.

Petter Belsvik og hans Stabæk går en slitsom sesong i møte. Så langt har de Blaa bare scoret ett mål. Hønefoss står med samme antall scoringer, og det lukter målfattig på Nadderud i kveld (Foto: Holm, Morten/Scanpix)