BEDYRER SIN USKYLD: Liverpool spiss Luis Suárez hevder han ikke kom med rasistiske bemerkninger mot Manchester Uniteds Patrice Evra under kampen mellom lagene i midten av oktober. (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)
BEDYRER SIN USKYLD: Liverpool spiss Luis Suárez hevder han ikke kom med rasistiske bemerkninger mot Manchester Uniteds Patrice Evra under kampen mellom lagene i midten av oktober. (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)

Dette sa Luis Suárez til Patrice Evra

Det engelske fotballforbundet har publisert grunnen til at Liverpool-spissen fikk åtte kampers karantene.

Det engelske fotballforbundet, FA, publiserte lørdag et dokument på 115 sider hvor de begrunner hvorfor Liverpool-spiss Luis Suarez har fått åtte kampers karantene. I tillegg fikk uruguayaneren 40 000 pund i bot for å ha kommet med rasistiske bemerkninger mot Manchester United-back Patrice Evra.

Begge parter har rett til å anke dommen innen 13. januar 2012.

LES OGSÅ: Suárez straffet med åtte kampers karantene

Under en corner til Liverpool skal det ha oppstått en opphetet diskusjon mellom Evra og Suarez inne i sekstenmeteren. Evra spurte Liverpool-spissen hvorfor han hadde sparket til ham ved en tidligere anledning.

Evra fortalte til FA at han han hørte Luis Suarez svare på spansk:

– Fordi du er svart (Porque tu eres negro).

Evra hevder også at Suarez skal ha sagt at han «ikke snakker med svarte» (No hablo con los negros) og «ok, svarting» (ok, negro).

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Suarez har innrømmet at han har brukt ordet «negro» i samtalen, men han mener at Evra har misforstått ordet «negro», som ikke var ment rasistisk eller nedsettende.

Hans versjon av ordvekslingen er at han sa til Evra:

– Hvorfor, svarte? ( por que, negro?), i tillegg til at han fortalte til Evra at det var ment på en vennskapelig måte.

– For eksempel sa han at han kløp herr Evra i et forsøk på å avvæpne situasjonen. Han sa også at bruken av ordet «svart» var ment vennlig og forsonende. Det var rett og slett ikke troverdig ettersom spillerne åpenbart var i en hissig krangel, og det førte til at vi måtte tvile på andre deler av hans forklaring også, står det i rapporten.

Språkekspertene som var med å bistå i saken skal ha forklart at hvis Suárez brukte de ordene Evra hevder han gjorde, ville det også bli oppfattet som rasistisk i hjemlandet Uruguay. I tillegg heter det i rapporten at FA mente Suarez' bevisforklaring var inkonsekvent.

Hele begrunnelsen til FA finner du på denne linken (ekstern side)

Luis Suarez har fortalt FA at han ikke vil bruke ordet «negro» på en fotballbane i England igjen.

I rapporten står det også at «Evra var et troverdig vitne. Han forklarte seg på en rolig, fattet og klar måte. Forklaringen var for det meste uten selvmotsigelser, selv om spillerne naturlig nok var ute av stand til å huske hver eneste detalj».