Hanley (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)
Hanley (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)

Uniteds bursdagsgave til Ferguson - tap for Blackburn

Steve Kean og Blackburn spolerte United-sjefens bursdagsfeiring.

Manchester United tapte sensasjonelt hjemme mot Blackburn. Yakubu ga Blackburn ledelsen på straffespark i førsteomgang, før nigerianeren doblet ledelsen like etter hvilen. Berbatov sørget for at Manchester United kom tilbake i kampen med to raske scoringer, men ti minutter før full tid avgjorde Grant Hanley for bortelaget.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst i artikkelen!

Manchester United møtte et Blackburn-lag, som på mirakuløst vis hadde kriget seg til ett poeng på Anfield på Boxing Day, og hjemmelaget på Old Trafford skulle også få det vanskelig mot Steve Keans mannskap.

15 minutter ut i kampen ble Blackburn tildelt straffe da Dimitar Berbatov rev ned Chris Samba inne i sekstenmeteren. Blackburns toppscorer, Yakubu, var sikker fra krittmerket og satt ballen enkelt til side for David de Gea. Nigerianerens ellevte mål for Rovers i Premier League denne sesongen.

United våknet etter sjokkåpningen til Blackburn, men som med Liverpool på Boxing Day, slet de rødkledde med å få ballen forbi reservekeeper Mark Bunn.

Yakubu (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Yakubu (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Ferguson gjorde grep ved halvtid, og byttet ut spiss Javier Hernandez for midtbanespiller Anderson. Byttet så ikke ut til å gi en umiddelbar effekt, for etter 50 minutter var Rovers på farten igjen.

Yakubu tråklet seg gjennom Uniteds midtforsvar og banket ballen i mål, mellom beina på David de Gea. Nå ledet Blackburn 2-0 på Old Trafford.

LES OGSÅ: Ferguson: – Tottenham er det beste laget i England

Berba-dobbel
Men tomålssledelsen skulle ikke vare lenge. Bare 23 sekunder etter Yakubus andre scoring, fosset Manchester United i angrep. Park la Ballen inn foran mål, og der ventet Dimitar Berbatov.

Bulgareren stusset inn Manchester Uniteds 1500. mål i Premier League.

Og det var ikke nok med det. Ti minutter senere var Berbatov på farten igjen. På velkjent vis lusket spissen inne i sekstenmeteren, og på direkten plasserte han ballen under Mark Bunn.

Berbatov (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)
Berbatov (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)

Hanley knuste De Gea i feltet
Manchester United fortsatte å presse for et ledermål, men det ville seg ikke for de røde djevlene denne lørdagen. Ti minutter før full tid fikk Blackburn en corner, etter en av lagets få kontringer i den andre omgangen.

De Gea misset totalt i feltet, og Grant Hanley fikk kriget ballen i mål med pannebrasken. Scoringen var Hanleys første i Premier League, og nok et sjokk var et faktum på «Theatre of Dreams».

Hjemmelaget forsøkte, og var svært nære en utligning fire minutter på overtid. Men skuddforsøket fra Phil Jones traff unggutten Will Keane på streken. Dermed klarte aldri de regjerende mesterne å komme tilbake i kampen, og Fergusons bursdagsfeiring endte sensasjonelt med tap mot et av bunnlagene i Premier League.