Nissan X Trail har blitt en av de litt glemte SUV ene på bruktmarkedet.
Nissan X Trail har blitt en av de litt glemte SUV ene på bruktmarkedet.

Nissan X-Trail: Hvorfor får jeg ikke solgt SUV-en min?

Ikke alle går som varmt hvetebrød...

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny. Har hatt min Nissan X-Trail ute til salgs siden begynnelsen av desember og har hatt utrolig lite respons til nå. Ikke en eneste henvendelse har jeg fått.

Bilen er en 2005 modell i Luxury utgave og den har mye utstyr og har ikke gått mer enn 120 000 kilometer. Sterk 2 liter motor på 140 hk. Jeg har priset den litt under biler hos forhandlere selv de har gått lenger og har mindre utstyr enn min. Jeg trodde det så veldig lett å selge SUV og at folk nesten ville stått i kø. Kan du si meg hva jeg eventuelt gjør galt?

Les mer om X-Trail i Brooms bruktbilguide - klikk her:

Benny svarer:

Heisann. Det er helt riktig at SUV vanligvis er noe av det mest lettsolgte i bilmarkedet. Men også dette markedet er ganske segmentert og preget av at folk går i flokk. Det ultimate er en bil med dieselmotor og automatgir – og av modellene som også selger best som nybil.

Jeg skjønner ut fra din beskrivelse at du har bensinmotor på din X-Trail. Det er dessverre et stort drawback når du skal selge. Kilometerstanden er nok heller ikke optimal. Mange legger inn en maksgrense på 100.000 kiloometer når de søker etter bil rundt denne alderen. Til slutt er det nok også sånn at X-Trail på ganske kort tid har blitt en litt glemt bil i bruktmarkedet. Særlig første generasjon solgte jo veldig godt. Da den andre kom, var konkurransen blitt mye tøffere og Nissan klarte nok ikke helt å følge med de beste konkurrentene.

Den gamle klisjeen om at ”alt kan selges bare prisen er riktig” er nok også helt avgjørende i ditt tilfelle. Du må regne med å legge deg et godt stykke under forhandlere som gjerne kan tilby både innbytte, garanti og kanskje finansiering. Hvor mye under er vanskelig å være konkret på, men etter som du har hatt bilen ute i nesten en måned og hatt null respons, er nok det et bevis på at du har lagt deg en god del for høyt. Foreslår derfor at du prøver deg med ny pris så fort som mulig – forhåpentligvis vil det hjelpe godt på salget. Lykke til!

LES OGSÅ: Hvorfor selger denne SUV-en så dårlig?

Del med Facebook-vennene dine

Les også: Slik skifter du bremser selv:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Slike timepriser er en hån mot vanlige arbeidsfolk

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: