Larvik knuste Stabæk og tok NM gull. (Foto: Sørbø, Krister/SCANPIX)
Larvik knuste Stabæk og tok NM gull. (Foto: Sørbø, Krister/SCANPIX)

Larvik etter rekordseier i cupfinalen: – Ikke en toppkamp

Suverene Larvik slo Stabæk 37-13 i kvinnenes cupfinale fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aldri har NM-finalen i håndball blitt vunnet med større margin enn da Larvik slo Stabæk 37-13 fredag.

– Jeg føler ikke at vi har en toppkamp, men vi spiller bra bakover og Cecilie Leganger står som en vegg bakerst, sier Larviks Linn Jørum Sulland til TV 2 Sporten etter cuptriumfen.

Og om den imponerende rekken med NM-titler sier hun følgende.

– Den er ekstrem den. Vi er best, så da blir det fort en del NM-titler på oss.

– Leganger kan erstatte Ege
Cecilie Leganger stod nok en fantastisk kamp i mål for Larvik, og Amanda Kurtovic bruker store ord når hun hyller sin lagvenninne.

– Jeg har ikke ord. Hun er helt fantastisk, og hun kunne lett stått i mål istedenfor Steinar Ege, spøker Kurtovic.

Se hele seiersintervjuet med Sulland og Kurtovic i videovinduet øverst i artikkelen!

LES OGSÅ: Ege dropper EM: – Vi mister en verdensmålvakt

Stabæk åpnet som varslet med tøft og resolutt forsvarsspill. Planen var at storfavoritten skulle kjempes i senk med ungdommelig pågangsmot.

Den første tredelen av første omgang så det faktisk ut til at det unge bærumslaget kunne gi giganten fra Vestfold kamp. Etter elleve minutters spill var stillingen 3-2 til Larvik.

Men da Ole Gustav Gjekstads jenter begynte å ta seg forbi forsvarsmuren til Stabæk forsvant også spenningen. Veterankeeper Cecilie Leganger (36) plukket nemlig avslutninger fra Stabæks ungjenter som sukkertøy fra småjenter.

Les også: – Vi kommer til å høvle over Drammen

Stabæk forsøkte seg på dårlige muligheter, og Leganger hadde ingen problemer med å lese avslutningen de gangene de kom mot mål.

Få trodde Stabæk kunne hamle opp med Larvik før NM-finalen. Før første halvdel av cupfinalen var over var det nok ingen igjen i Oslo Spektrum som var optimistiske på underdogens vegne. Stabæk brukte 25 minutter på å score fire mål. På det tidspunktet hadde Larvik ti mål mer.

Til pause sto det 18-6 til Larvik. Det ble ikke stort bedre for Stabæk etter pause. Larvik fortsatte å løpe inn mål etter mål og vant til slutt med hele 24 måls margin. (©NTB/TV 2 Sporten)