Passat Allrack er en nykommer mange er spente på. Kommer den til å kjøre Passat helt opp på førsteplass på salgsstatistikkene? Det tror i alle fall Brooms bilekspert.
Passat Allrack er en nykommer mange er spente på. Kommer den til å kjøre Passat helt opp på førsteplass på salgsstatistikkene? Det tror i alle fall Brooms bilekspert.

VW Passat Alltrack: Dette kan bli den store bestselgeren i 2012

Bilen som har omtrent alt veldig mange norske bilkjøpere ønsker seg.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei kult at du har nettmøte også i jula. Lurer på om du kan si hva du tror blir den mest solgte bilen neste år, altså i 2012. Tør du å gjette det? Lover jeg skal minne deg på det mot slutten av året, i allfall hvis du bommer. hehe. Hilsen Lars F. Godt nytt år!

Benny svarer:

Hei Lars! Det er jo alltid skummelt å spå om framtiden og det er slett ikke sikkert jeg treffer her. Godt mulig du har grunn til å minne meg på det når vi er på denne tiden neste år,

Men skal jeg plukke ut én modell, blir det en bil som absolutt ikke er splitter ny, som kanskje ikke er så veldig spennende heller - og som neppe får hjertene til så veldig mange bilinteresserte til å banke fortere. Likevel tror jeg den kommer til å bli en storselger neste år.

Hvilken bil snakker jeg om? Jo, VW Passat som kommer til å ta andreplassen i år. Neste år tror jeg den kommer til å gå helt til topps og det er en god grunn til det, nemlig den nye "offroad-utgaven" Alltrack..

Dette er en litt forhøyet utgave med forsiktig offroad-styling. Velkjent oppskrift som VW-konsernet allerede bruker på en rekke modeller. Passat i denne utgaven tror jeg blir en kjempehit fordi den oppfyller ønskelisten til veldig mange norske nybilkjøpere. Stor, praktisk, fin dieselmotor, litt ekstra bakkeklaring og mulighet for firehjulstrekk. Prisene er heller ikke avskrekkende, rundt 450.000 kroner for topputgaven med firehjulstrekk.

Det er også en biltype som konkurrenter som Toyota Avensis, Ford Mondeo eller Mazda 6 ikke kan by på – i alle fall ikke enda¿ Ellers så tror jeg VW Golf får nok et godt bil-år, og det vil undre meg om ikke VW blir mest solgte bilmerke neste år.

Jeg tror denne bilen kommer til å appellere til tradisjonelle Passat-kunder, men også trekke til seg kunder fra andre merker. Fordi den dytter Passat et lite hakk oppover på mange områder. Akkurat litt mer spennende enn "standardutgaven", samtidig som den har alle styrkene og de gode egenskapene derfra.

Som sagt: Jeg kan godt komme til å ta feil, men det tror jeg faktisk ikke denne gangen. Vi i Broom gleder oss til å følge markedet og salgstallene neste år også!

Godt nytt år til deg også!

LES OGSÅ: Alltrack eller Octavia Scout - hvilken bør jeg velge?

Del med Facebook-vennene dine

Les også: Slik skifter du bremser selv:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Slike timepriser er en hån mot vanlige arbeidsfolk

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: