Årdal i Sogn og Fjordane Dagmar (Foto: Frank Optun Smedegaard/Scanpix)
Årdal i Sogn og Fjordane Dagmar (Foto: Frank Optun Smedegaard/Scanpix)

Tusenvis inne i sitt tredje strømløse døgn

Strømselskapene jobber på spreng for å få strømmen tilbake etter uværet «Dagmar». Fortsatt er tusenvis strømløse i Midt-Norge.

Svein Rødal i Istad kraft sier onsdag formiddag 3800 personer fortsatt er strømløse i Møre og Romsdal. Disse er inne i sitt tredje strømløse døgn.

Erstatningstakster etter strømbrudd:

Avbrudd 12–24 timer: kr 600,-
Avbrudd 24–48 timer: kr 1400,-
Avbrudd 48–72 timer: kr 2700,-

For avbrudd over 72 timer: tillegg på kr 1300 per påbegynte 24-timersperiode.

Erstatning søker du hos din netteier.

Klikk her for mer info

– Akkurat nå har vi rundt 3800 strømløse i hele Møre og Romsdal. 2500 av dem er på Sunnmøre, sier Rødal til tv2.no.

Totalt i hele landet er 5000 mennesker uten strøm, opplyser Norges vassdrags- og energidirektorat.

Bedring på Vestlandet

Rødal regner med at antallet vil se annerledes ut når arbeidet er avsluttet onsdag kveld.

– Da er vi etter planen nede i tusen mennesker, sier han.

De andre strømselskapene langs kysten på Vestlandet melder om bedring i situasjonen siden tirsdag ettermiddag. BKK har under hundre kunder uten strøm på Sotra utenfor Bergen, mens hos Sogn og Fjordane energi er hovedlinjene oppe.

– Vi har kun noen små felt som gjenstår, men det hjelper ikke for dem som er rammet. Et par hundre abonnenter i Myklebustdalen, Ytre Fjellbygda på Sandane og Kandalen er fortsatt strømløse. Montørene jobber på spreng, men det er usikkert om dette kommer i orden i dag, sier driftsingeniør Jørn Lothe til tv2.no.

Her kan du finne informasjon om strømtilstanden i Sogn og Fjordane energis område.

– Alle må melde fra

Sunnfjord energi har også hundre abonnenter uten strøm, men oppfordrer dem som ikke har meldt fra tidligere om å gjøre det.

– Vi har inne alle hovedstedene. Stort sett alle har strømmen tilbake, bortsett fra i underkant av hundre abonnenter. Vi oppfordrer alle som sitter uten strøm om å melde fra. Vi kan ikke se lavspentproblemer – der er vi avhengig av at folk melder fra. Hvis noen tålmodige sjeler sitter rundtom og venter må de gi oss beskjed, sier nettsjef og beredskapsleder Helge Robert Midtbø ved Sunnfjord energi.

Les også: Knallvær på nyttårsaften i hele landet

Trøndelag og Østlandet

Onsdag morgen opplyste Statnett at flere husstander også i Trøndelag, Hedmark og Oppland fortsatt må klare seg uten strøm.

– Det jobbes nå på spreng med å bygge opp igjen strømnettet, og flere og flere får strømmen tilbake, sier kommunikasjonsrådgiver Martha Hagerup Nilson i Statnett til NTB.

Flere steder er også uten telefondekning, men Telenor og NetCom opplyser at det nå ikke er større områder der dekningen er helt borte.