Mario Balotelli i duell med Billy Jones. (Foto: John Walton/Pa Photos)
Mario Balotelli i duell med Billy Jones. (Foto: John Walton/Pa Photos)

City rotet bort United-forspranget

Bare målforskjellen skiller Manchester-lagene etter Boxing Day-kampene.

West Bromwich - Manchester City 0-0

53 mål hadde Manchester City scoret før bortemøtet mot West Bromwich på engelsk fotballs høytidsdag, men det var lite som tydet på at ligalederen skulle øke det antallet i førstomgangen på The Hawthorns.

Roberto Mancinis menn hadde ballen mest og var nærmest scoring da David Silva avsluttet inne i boksen etter halvspilt omgang. Likevel hang vertene godt med på tempoet og forsvarte seg godt de første 45 minuttene.

Se videosammendrag øverst i saken!

En av grunnene til at City har toppet tabellen mesteparten av sesongen, er at de har flere spillere med «det lille ekstra», som kan slå til når det trengs som mest. Mario Balotelli er én av de spillerne - og etter pause var han svært nær ved å score kampen første mål da han hamret til fra distanse. Uheldigvis for «Super-Mario» smalt ballen i tverrliggeren.

Les også: Nådeløse United utnyttet dommerfeil

Med to seire på rad, viste West Brom at også de kan være med å leke. Shane Long burde strengt tatt headet hjemmelaget i ledelsen da han fikk sjansen noen få minutter etter Balotellis tverrliggertreff.

Selv om det skiller 23 poeng på tabellen var City faktisk i trøbbel flere ganger utover i andreomgangen. Jerome Thomas var mannen som kom nærmest scoringen som kunne ført til en sjokkseier, men skuddet etter drøyt 72 minutter traff stolperoten og trillet bort fra målet til Joe Hart.

Les også: City rotet bort United-forspranget

Den gnisten som har ledet City til seier etter seier denne sesongen så rett og slett ut til å mangle mot et godt organisert West Brom-lag. De mange stjernespillerne klarte aldri å legge det nødvendige presset på motstanderen for å tvinge dem til å gjøre feil. Da vinner man sjelden kamper i Premier League.

0-0-resultatet betyr at City nå har mistet forspranget til byrival Manchester United. Bare bedre målforskjell sørger for at det er «lillebror» som fortsatt topper tabellen etter 18 serierunder.