Dimitar Berbatov (Foto: JON SUPER/Ap)
Dimitar Berbatov (Foto: JON SUPER/Ap)

Nådeløse United utnyttet dommerfeil

Den regjerende seriemesteren har virkelig begynt å få sving på spillet.

Manchester United - Wigan 5-0

Wigan hadde aldri tatt poeng mot Manchester United i Premier League-sammenheng før de to lagene barket sammen på Old Trafford til Boxing Day-kamp. Etter 90 minutter var det klart at den statistikken blir stående en stund til.

Park(ert) fra start
Etter den pinlige Mesterliga-exiten mot sveitsiske Basel har Manchester United begynt å spille bedre i den hjemlige ligaen. Mot Wigan tok det ikke lang tid før Old Trafford-publikummet kunne juble for scoring. Patrice Evra gjorde en sterk jobb da han kjempet seg ned til dødlinjen og la ballen ut til en ventende Ji-Sung Park. Sørkoreaneren fikk mye rom og plasserte ballen lekende lett i lengste hjørne.

Se videosammendrag øverst i saken!

De rødkledde hadde rimelig god kontroll på førsteomgangen, men skapte ingen virkelig store sjanser og virket rimelig fornøyd med å lede med ett mål til pause.

Avgjørende feil
Da bestemte dommer Phil Dowd seg for å gi den regjerende seriemesteren litt ekstra hjelp. I en duell midt på banen gikk Conor Sammon inn mot Michael Carrick med armen først. Det så på ingen måte stygt ut, men Dowd så tydeligvis noe annet enn både tv-seere, spillere og publikum. Dommeren valgte nemlig å trekke frem det røde kortet og gi Sammon litt ekstra juleferie.

Når man ligger under 0-1 borte mot Manchester United er en utvisning kanskje det siste man trenger - og det tok ikke lang tid før United utnyttet seg av den ekstra mannen.

Conor Sammon ble utvist etter denne duellen med Michael Carrick. (Foto: JON SUPER/Ap)
Conor Sammon ble utvist etter denne duellen med Michael Carrick. (Foto: JON SUPER/Ap)

Berbashow
Dimitar Berbatov viste styrke og balanse da han tok ned innlegget fra Darron Gibson før han avsluttet forbi Ali Al-Habsi og doblet ledelsen.

Det har ikke vært mange muligheter for Berbatov til å vise seg frem denne sesongen - starten mot Wigan var faktisk bare hans andre i ligaen. Derfor må det ha vært ekstra deilig for fjorårets toppscorer at det virkelig så ut til å stemme mot Wigan. Bulgareren vendte borte Gary Caldwell med største enkelhet før han brukte den neste ballberøringen på å score sitt andre for dagen.

Tidligere Wigan-spiller Antonio Valencia ville også være med på å gjøre ydmykelsen komplett for gamle lagkamerater. Fra posisjonen på høyreback kom ecuadorianeren frem til sekstenmeteren og avsluttet akkurat som han ville ned i hjørnet til Al-Habsi.

Les også: City rotet bort United-forspranget

Manchester United kunne tatt foten av gasspedalen og la kampen ebbe ut til 4-0, men med dårligere målforskjell en byrival City og en het Berbatov på laget virket det uaktuelt.

Nok en gang var dommer Dowd en god hjelper da han dømte straffespark etter at Ji-Sung Park ble felt på kanten av sekstenmeteren. Dimitar Berbatov var like sikker som på sine tidligere muligheter og prikket inn sitt hat trick.

– I ferd med å finne formen
Med 5-0-seier klatrer United stadig nærmere tabelltoppen. Manchester City klarte nemlig bare 0-0 borte mot West Bromwich og leder i øyeblikket ligaen på bedre målforskjell.

– Det er et meget godt resultat med tanke på skadene vi har hatt. 10 spillere var ute før kampen og Jonny Evans måtte ut i pausen, så vi er veldig fornøyd med å få et slikt resultat, sier manager Sir Alex Ferguson etter kampen.

– Vi fikk plutselig mange skader i løpet av et par dager. Chris Smalling og Phil Jones forsvant ut med sykdom, mens Rio Ferdinand skadet seg i ryggen på trening. De tre forsvant i løpet av noen få timer, så det var et hardt slag, sier Ferguson.

Tross mange skader var de 11 Ferguson sendte ut på Old Trafford mer enn gode nok til å hamle opp med Wigan.

– Vi er virkelig i ferd med å finne formen og alle lagdelene ser ut til å være målfarlige for øyeblikket.

Om tremålsscorer Berbatov hadde sjefen følgende å si:

– Det var den rette kampen for ham. Jeg trengte høyden hans for dødballene mot oss og offensivt bidro han med et hat trick. Vi er veldig glade på hans vegne og dette hjelper på selvtilliten.