STORE PROBLEMER: «Dagmar» har ført til problemer på veiene og i togtrafikken.  (Foto: TV 2)
STORE PROBLEMER: «Dagmar» har ført til problemer på veiene og i togtrafikken. (Foto: TV 2)

Flere togstrekninger stengt på grunn av uværet

Ekstremværet Dagmar fører 2. juledag til store problemer for norsk togtrafikk. Også biltrafikanter skal få slite 2. juledag.

Jernbaneverket melder på morgenkvisten mandag om flere stengte strekninger.

Det er satt opp alternativ transport, men det er ikke sikkert alle som ønsker det kommer seg hjem etter julefeiringen.

Bergensbanen stengt

På Bergensbanen er strekningen mellom Arna og Voss stengt på grunn av tre ras og flere store trær som har falt over kjøreledningen. I tillegg er strekningen mellom Hokksund og Hønefoss stengt, også på grunn av ras.

Flåmsbanen og deler av Sørlandsbanen er også stengt.

– Det er ras og trær som stenger banene. Dette har flere steder ført til at kjøreledningene er blitt kuttet, sier informasjonssjef Kjell Bakken i Jernbaneverket til TV 2 Nyhetskanalen.

Dessuten er store deler av Gjøviksbanen nede mandag morgen.

– På Gjøvikbanen går det kun tog mellom Nittedal og Jaren, sier Bakken.

LES OGSÅ: Minst 30.000 strømløse etter «Dagmars» herjinger

– Jobber på spreng

De store togproblemene kan føre til at mange får problemer med å komme seg hjem fra julefeiringen. Spesielt om man skal bevege seg mellom øst og vest.

– På Bergensbanen vil vi nok ha problemer i hele dag. Der vil det bli alternativ transport helt til Oslo, sier Bakken.

– Kan dere garantere at alle kommer seg hjem ved hjelp av alternativ transport?

– Det er vanskelig å si hvor langt tid dette tar, for vi har ikke full oversikt over alle skadene. Vi jobber på spreng og har alt tilgjengelig mannskap ute nå for å få reparert slik at vi skal få åpnet banene. Men i dag vil det i alle fall være problemer, sier Bakken.

Stengte veier

Flere veier og fjelloverganger er også stengte. Og mange fergestrekninger innstilt på grunn av det kraftige uværet. Andre juledag er normalt en stor utfartsdag, og Statens vegvesen anbefaler folk som skal ut og kjøre om å være godt forberedt.

– Det kan nok bli en dag med litt av hvert, det er jeg helt sikker på. Vi anbefaler folk om å kjøre forsiktig og ikke ta noen unødige sjanser. Ellers ber vi alle våre trafikanter om å se på tekst-tv eller gå inn på 175.no for å sjekke det stedet du skal reise, sier trafikkoperatør ved Statens vegvesen, Gun Aaserudhagen, til TV 2 Nyhetskanalen.