keeperklikk
keeperklikk

AZ-keeperen etter overfallet: – Det første jeg tenkte var at han hadde en kniv

Nå forteller Esteban Alvarado sin egen historie om tilskuer-angrepet.

Det var i onsdagens storkamp mellom Ajax og AZ Alkmaar i den nederlandske cupen at kampen måtte bli avbrutt etter at bortelagets keeper sparket en tilskuer som løp inn på banen. AZs Esteban Alvarado slo tilbake etter at tilskueren først hadde sparket til ham. Og Alvarado stoppet ikke etter ett spark. Mens tilskueren lå på bakken måtte han tåle å bli sparket av AZ-keeperen flere ganger.

Se hendelsen i videovinduet øverst!

LES OGSÅ: Se keeperens vanvittige tilskuerangrep

Hendelsen har vakt stor oppsikt i Nederland og resten av Fotball-Europa, og keeperen har måttet tåle mye tyn i ettertid. Nå forteller AZ-keeperen sin egen historie om tilskuer-angrepet.

– Handlet i selvforsvar
– Det første jeg tenkte var at han hadde en kniv eller var bevæpnet, sier Alvarado i et intervju med Voetbal International.

– Da jeg tittet bak meg så jeg han komme stormende. Jeg ble helt sjokkert og han forsøkte å sparke meg, sier keeperen.

Alvarado har fått kritikk for å sparke tilskueren mens han lå nede, men 22-åringen mener han ikke kan klandres for å reagere som han gjorde.

– Jeg var veldig redd – jeg tenkte bare på å forsvare meg selv. Jeg er ikke stolt over det, men jeg gjorde bare det som alle andre hadde gjort i samme situasjon.

AZ-keeperen har lite til over for folk som løper inn på banen.

– Den type mennesker må lære seg at de ikke kan komme unna med slik oppførsel, sier Alvarado.

LES OGSÅ: Fikk tidenes eksklusive mulighet - kranglet under direktesendt Messi-intervju

Slipper karantene
22-åringen måtte se det røde kortet for hevnaksjonen, men i etterkant har det nederlandske fotballforbundet trukket tilbake det røde kortet. Dermed slipper costaricaneren karantene, selv om forbundet mener dommeren gjorde rett da han dro opp det røde kortet.

– Målvakten ble angrepet på en uakseptabel måte. Påtaler mener at en slik motreaksjon ikke skal få noen disiplinære konsekvenser. Esteban kommer derfor ikke til å bli utestengt, melder forbundet, som oppgir spesielle omstendigheter som grunnen til at suspensjonen heves.