Dagfinn Enerly og kona Mona har begge jobbet hardt for at Dagfinn skal bli friskere. Målet er å følge døtrene opp kirkegulvet.
Dagfinn Enerly og kona Mona har begge jobbet hardt for at Dagfinn skal bli friskere. Målet er å følge døtrene opp kirkegulvet.

Dagfinn Enerly:
– Jeg skal gå ved siden av jentene mine opp kirkegulvet

Enerly ønsker seg nye fingre og ben som funker til jul - også en krabbeteine.

– Jeg er overbevist om at jeg skal klare å gå igjen. Jeg skjønner ikke at legene kan si at kroppen min ikke skal klare det. Jeg skal følge jentene mine opp kirkegulvet og faktisk gå ved siden av dem, sier Dagfinn Enerly med urokkelig overbevisning.

18. desember i år fikk nemlig Dagfinn Enerly årets julegave. Han stod alene for første gang siden han i 2005 var involvert i en ulykke på fotballbanen og brakk nakken. Siden den gang har han sittet i rullestol.

Les også: Dagfinn Enerly: - En dag skal jeg kunne gå igjen

En julegave

– Det var en stor julegave. Jeg var i Sarpsborg badeland sammen med Mona og barna mine. Jeg står og lener meg inntil veggen og har lagt albuene godt opp på kanten. Så sklir armene mine ned i vannet så jeg står og vipper litt. «Nå står du alene», sier plutselig Mona. Så kjente jeg bena stod godt i bakken. Det var en kjempeopplevelse!, forteller Enerly.

Den tidligere fotballspilleren og kona, Mona, ser opplevelsen som en bekreftelse på at det går framover.

– Jeg har pushet han litt ekstra dette året..., sier Mona.

– Mye ekstra!, avbryter Dagfinn.

Les også: Kona om livet etter ulykken

Presser mannen videre

– Vi har trent mye i basseng. Jeg tror det er det beste man kan gjøre selv om Dagfinn hadde en litt dårlig erfaring med det i begynnelsen, fortsetter Mona.

– Er det sykepleier-Mona eller kona-Mona som snakker nå?

– Begge deler! Jeg ønsker jo å se at treningen gagner Dagfinn. 2011 har vært et fint år og han har blitt sterkere og kvitt endel infeksjoner.

Les også: Prinsesse Märtha Louise synes det er trist å feire jul uten mamma og pappa

Stolt kamerat

Også kameraten og tidligere fotballkollega, Freddy dos Santos, er imponert over Dagfinn. Spesielt trekker han frem hans evne til å holde positiviteten oppe.

– Jeg er stolt av han og glad på hans vegne. Han har blitt pushet til å trene, men han gjør det med et smil. Han er en som klarer å holde på den positive følelsen, skryter kameraten.

Freddy dos Santos er stolt av kameraten sin som har holdt seg positiv gjennom den vanskelige tiden etter ulykken som gjorde ham lam.
Freddy dos Santos er stolt av kameraten sin som har holdt seg positiv gjennom den vanskelige tiden etter ulykken som gjorde ham lam.
– Hvis jeg er sur og grinete er det jo ikke noe hyggelig. Nå må bare tida gå også skal jeg trene og se hvor langt jeg kan komme, sier Dagfinn.

I følge dos Santos har Dagfinn aldri vært overstadig glad i å trene.

– Nei jeg trener meg ikke i hjel, men koser meg heller med familie og venner.

Les også: Kona til tidligere fiskeriminister Jan Henry T. Olsen: – Han kjørte på rødt og glemte avtaler

Juleønske

Det Dagfinn aller helst ønsker seg til jul er nye fingre og ben som funker. I tillegg har han ett ønske.

– Jeg ønsker meg en krabbeteine! Neste sommer skal vi ut i båt og da vil jeg fiske krabber, smiler han.

Det aller viktigste for Dagfinn er likevel at familien og venner skal få en fin jul.

På julaften kan du se God morgen Norge gratis på tv2.no. Seningen varer fra 8.55 til 11 og er tilgjengelig på våre nettsider gjennom hele dagen!