Formålet med rettsprosessen som nå er i gang i Fort Meade utenfor Washington i USA, er å avgjøre om det skal tas ut tiltale mot den 24 år gamle soldaten.

Manning har fremdeles status som hovedmistenkt for å ha stått bak lekkasjen av hemmelighetsstemplede amerikanske dokumenter til nettsstedet Wikileaks.

Les også: Bradley Manning risikerer dødsstraff

Vil ikke snakke

Da forsvaret avsluttet sin bevisføring onsdag, ble Bradley Manning spurt av dommer Paul Almanza om han ønsket å si noe.

– Nei, sir, det går bra, svarte soldaten kort.

Manning har gjennom hele prosessen avstått fra å uttale seg til retten. Aktoratet og forsvaret holder trolig sine sluttprosedyrer torsdag.

Les også: Wikileaks-kilde tvunget til å sove naken på cella

Avviser påstand om dødsstraff

Får Pentagon det som de vil risikerer Bradley Manning en siktelse som kan ha en strafferamme som inkluderer dødsstraff.

Pentagon har fra før utferdiget tolv tiltalepunker mot Manning, inkludert omfattende brudd på USAs føderale straffelov og militærlov.

Pentagon forsikrer imidlertid om at det ikke vil bli lagt ned påstand om dødsstraff, men opplyser at Manning risikerer livsvarig fengsel.

Les også: Stor oppslutning om Wikileaks verden over

Lastet ned dokumenter

– De nye punktene reflekterer bedre omfanget av forbrytelsene Manning er anklaget for å ha begått, sier en talsmann for det militære aktoratet, kaptein John Haberland.

Bradley Manning skal ha lastet ned store mengder hemmeligstemplede dokumenter som han fikk tilgang til gjennom jobben som etterretningsanalytiker i Irak, for deretter å overlate dem til Wikileaks. (©NTB)

Les også: Amerikanske William (22) pågrepet for spionasje