OMSTRIDT: Det er reist kritikk fra mange hold mot den psykiatriske vurderingen av Anders Behring Breivik. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
OMSTRIDT: Det er reist kritikk fra mange hold mot den psykiatriske vurderingen av Anders Behring Breivik. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Kommisjonsmedlemmer kritiske til rapporten om Breivik

Minst tre av de sju kommisjonsmedlemmene som skal vurdere rapporten om Anders Behring Breivik, er kritiske til konklusjonen om at han er utilregnelig, ifølge NRK.

Den rettsmedisinske kommisjonen er ennå ikke ferdige med sin vurdering av rapporten. Men ifølge kanalen er det stor uenighet om konklusjonen paranoid schizofreni.

Sju psykologer og psykiatere

Den rettsmedisinske kommisjon skal vurdere rapporten som ble levert av de rettspsykiatrisk sakkyndige den 29. november. Denne rapporten er omstridt siden den konkluderer med at Breivik er psykotisk og at han dermed ikke kan straffes med vanlig fengsel.

Kommisjonen består av sju psykologer og psykiatere, og nå skal minst tre av dem ha store innvendinger mot rapporten. Ifølge NRK er spesielt nestlederen Gunnar Johanessen er kritisk til konklusjonen om at terrorsiktede er psykotisk og dermed strafferettslig utilregnelig.

Trolig ferdig før nyttår

Det er uenighet om Breivik ikke er psykotisk. Andre er kritiske til at Breiviks ideologiske overbevisning ikke er diskutert i rapporten.

Rapporten fastslår dessuten at Breivik lider av total funksjonssvikt ? noe det også er uenighet om. Rettspsykiaterne Torgeir Husby og Synne Sørheim blir nå trolig bedt om tilleggskommentarer til rapporten.

Kommisjonen skulle etter planen fullføre sin vurdering før jul, men har nå som mål å få den ferdig før nyttår. (©NTB)

LES OGSÅ: Dette er hele sammendraget av rapporten om Breivik