John Terry (t.h.) er anklaget for å ha kommet med rasistiske bemerkninger mot QPRs Anton Ferdinand. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
John Terry (t.h.) er anklaget for å ha kommet med rasistiske bemerkninger mot QPRs Anton Ferdinand. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

John Terry tiltalt for rasisme

Chelsea-stjernen kan bli straffet for rasistiske bemerkninger mot Anton Ferdinand.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Britiske påtalemyndigheter har i dag offentliggjort at Chelsea-kaptein John Terry blir tiltalt for rasisme.

Det var under bortekampen mot Queens Park Rangers 23. oktober at Terry angivelig skal ha kommet med rasistiske uttalelser mot Anton Ferdinand, lillebroren til Manchester United-stopper Rio.

John Terry har kommet med en kort kommentar, hvor han bedyrer sin uskyld og forteller at han ikke skjønner påtalemyndighetens avgjørelse.

– Jeg er skuffet over tiltalen og vil gjøre alt i min makt for å renvaske meg. Jeg har aldri kommet med rasistiske bemerkninger mot noen, sier Terry.

Se video av episoden øverst i saken!

Alison Saunders, sjef for påtalemyndigheten (Crown Prosecution Service) i London, sier følgende i en pressemelding:

– Avgjørelsen ble tatt i tråd med påtalemyndighetenes regler etter nøye gjennomgang av alt bevismateriale. Jeg er overbevist om at det finnes nok bevis til at en dom er realistisk og det er i offentlighetens interesse å straffeforfølge denne saken.

Terry må møte i rettssalen (West Magistrates' Court) 1. februar 2012.

I en uttalelse publisert på klubbens hjemmeside skriver Chelsea at de vil støtte John Terry i saken:

"Chelsea har i dag blitt gjort oppmerksom på at påtalemyndighetene har tiltalt John Terry for å komme med ordensforstyrrende rasistiske bemerkninger. John er klar på at han benekter tiltalen, og han vil gjøre alt i sin makt for å bevise sin uskyld. Chelsea har alltid støttet John i denne saken, og det vil vi fortsette med. Klubben oppfatter alle former for diskriminering som avskyelig, og vi er stolte av arbeidet vi har gjort på dette viktige området. Chelsea vil ikke komme med ytterligere kommentarer i forbindelse med denne saken så lenge den rettslige prosessen pågår."

Beskjeden om Terrys tiltale kommer dagen etter at Det engelske fotballforbundet (FA) bestemte seg for å straffe Liverpool-spiller Luis Suárez med åtte kampers karantene og en bot på 40 000 pund for påståtte rasistiske bemerkninger mot Manchester Uniteds Patrice Evra.

I Terry-tilfellet er det altså påtalemyndighetene som har kommet med tiltalen. Strafferammen i slike saker er på 2 500 pund. Fotballforbundet kan også saken videre, men det er mulig at de vil avvente utfallet av rettssaken før de følger saken videre på egenhånd.