Om prinsesse Märtha Loiuse må velge en julesang som gir julestemning, holder hun en knapp på «Deilig er jorden».  (Foto: Stine Eriksen)
Om prinsesse Märtha Loiuse må velge en julesang som gir julestemning, holder hun en knapp på «Deilig er jorden». (Foto: Stine Eriksen)

Prinsesse Märtha Louise synes det er trist å feire jul uten mamma og pappa

Prinsessen har i år invitert sin svigerfamilie til julefeiring hjemme i Lommedalen.

– Jeg skulle gjerne vært sammen med alle i julen. Alltid!, sier prinsesse Märtha Louise, som synes det er litt trist å ikke feire jul med mamma og pappa i år.

Som familier flest må også Märtha Louise og Ari Behn dele julefeiringene mellom sine foreldre. I år skal de feire jul hjemme i Lommedalen sammen med Aris familie.

På menyen står det pinnekjøtt.

Her er Wenches oppskrift på pinnekjøtt

Stor kongelig julemiddag

Når hun feirer jul med resten av kongefamilien starter de julemiddagen med spegris med et eple i munnen. Til hovedrett står valget mellom lutefisk eller juletorsk, før det hele avsluttes med plommepudding til dessert.

– En lett og fin julemeny der, ler prinsessen ironisk.

Uansett hvor familien feirer jul serveres den tradisjonelle risengrynsgrøten med mandel til lunsj. Og premien er alltid en marsipangris.

Kjøper pepperkakedeig

Hjemme hos prinsessen er juleforberedelsene i gang for lengst. Med hennes tre døtre Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah, har hun allerede bakt pepperkaker flere ganger. Mamma Märtha innrømmer at pepperkakedeigen ikke er hjemmelaget hver gang. De sju slagene har hun heller ikke bakt.

– Det blir ikke sju slag, nei, sier hun og legger raskt til:

– Men noen lager jeg.

Her er Wenches oppskrift på pepperkaker

– Ikke rolig hos oss

Kanskje er ikke julen hjemme hos prinsessen så ulik vår egen familiejul. For selv om det som er viktig for prinsessen i julen er roen og samholdet med familien, så blir det ikke alltid så rolig med tre barn i hus.

– Rolig hjemme hos oss? Det er det virkelig ikke. Om jeg gir det inntrykket, så er det ikke riktig, forteller hun.

Les også: – En uke hos svigers kan bli i meste laget

Ting tar tid

Märtha, Ari og resten av familien gjør ting sammen i julen, og gleder seg over tingene de gjør. At ting tar tid, er derimot helt greit.

– Vi prøver å ikke stresse i julen. Det er ikke så viktig om vi spiser fem eller seks, liksom.

– Er du i rute?

– Jeg er ikke ferdig akkurat nå, men jeg har planen klar. Alt blir ferdig til julaften, forsikrer prinsessen.

Les også:

Alt om forberedelsene til ribbemiddagen