mgpartister
mgpartister

MGP-artister slår kraftig tilbake mot netthets

– Jeg gir faen i det.

Når kommende Melodi Grand Prix går av stabelen i 2012 vil vi få se artister som Lise Karlsnes, Rikke Lie og Tommy Fredvang på scenen.

Mange benker seg foran TV-skjermen for å overvære den årlige musikkonkurransen, og det er alltid stor spenning i forkant av hvem som får den gjeve oppgaven å representere Norge.

Nå opplever MGP-artistene å bli netthetset, etter at det ble klart at de skal delta i konkurransen.

Les også: – «Melodi Grand Prix» er blitt hipt

Hets

Ukebladet Her og Nå skriver at på diverse diskusjonsforum blir spesielt Lise Karlsnes hakkepute.

«Der forsvant den bittelille kreden hun hadde igjen. Håper kordamene klarer å bære stemmen/pusten til Lise ut i arenaene da! Joben til popstjerna selv blir vel som vanlig det hun kan best, å se sexy ut», har en synser skrevet på Facebook.

Karlsnes driter i kritikken.

– Jeg ønsker selv å ha et ben plantet i begge leirer - så da er jo MGP en glimrende arena. Mange tør ikke ta bladet fra munnen, men jeg mener at MGP er i ferd med å bli like relevant som EMA (MTVs årlige European Music Award jour. anm.), forteller hun til ukebladet.

Lunkne eksperter

Musikkanmelderne Tor Milde og Thomas Talseth i VG, var også relativt lunkne da det ble kjent at Karlsnes skal delta.

– Lise Karlsnes føyer seg inn med dette i en ikke altfor stolt tradisjon: Etter flere forgjeves forsøk på å få en «etter storhetstiden»-karriere opp og stå, så tyr hun til «MGP», sa VGs ekspert Thomas Talseth til avisen den gang.

Les også: Jostein Pedersen: – Han er både skikkelig råtass og gentleman!

– Vant til det

Rikke Lie, som slo gjennom i talentkonkurransen «X Factor» i 2009, har også fått kjenne netthetsen på kroppen.

– Selvfølgelig har det vært negative kommentarer, men jeg tar kun til meg de positive. Jeg er vant til netthets, siden jeg var med i «X Factor», så jeg har blitt ekstremt tykkhudet, forteller hun til «God kveld Norge».

Selv om hun tar seg tid til å lese hva som blir skrevet på de ulike forumene, insisterer hun på at det negative ikke setter seg.

– Jeg går aktivt inn for å lese i kommentarfeltene, men jeg scroller fort forbi det negative. Det er bare gøy å se hva folk spekulerer i, men det er ingenting av det negative som går inn på meg lenger. Folk gjør sport i å være negativ, og det er en del av gamet, sier hun.

Les også: Stella Mwangi gifter seg - takker forloveden for suksessen

– Gir faen

En annen som slo gjennom i «X Factor» er Tommy Fredvang, som siden har gjort seg bemerket i «Skal vi danse» også. Han kunne ikke gitt mer blaffen i synserne på nett.

– Tilbakemeldingene har vært topp, så jeg har ikke merket noe til det. Men nå går ikke jeg inn på nett og leter heller. Uansett så gir jeg faen i det. Melodi Grand Prix er en låtkonkurranse, så hvordan kan de klage på noe de ikke har hørt ennå? Det er alltid noen som ikke liker deg, men skal man bli likt så må man tåle å bli mislikt også. Leter man etter negative kommentarer så finner man alltids noe, og det er jo selvfølgelig kjipt når det skjer, men jeg bruker ikke tid på å lete, forteller 29-åringen til «God kveld Norge».

Les også: MGP-Stella hetses på NRKs egne nettsider

– MGP er hipt

PR-ekspert Trond Albert Skjelbred fra Nor PR har tidligere fortalt «God kveld Norge» at han tror årsaken til at artister nå tar en ny karrierevei, og hopper på MGP-sirkuset, er fordi det har blitt hipt.

– Tidligere var jo «MGP» det siste man ville forbindes med, men MGP har blitt pop igjen, og jeg tror mange artister velger å bruke sjansen til å nå ut til et bredere publikum, og «bygge» seg selv på nytt.

Les også: Eric Saade snakker aldri med kjæresten om sine kvinnelige fans