BEDYRER SIN USKYLD: Liverpool spiss Luis Suárez hevder han ikke kom med rasistiske bemerkninger mot Manchester Uniteds Patrice Evra under kampen mellom lagene i midten av oktober. (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)
BEDYRER SIN USKYLD: Liverpool spiss Luis Suárez hevder han ikke kom med rasistiske bemerkninger mot Manchester Uniteds Patrice Evra under kampen mellom lagene i midten av oktober. (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)

Suárez straffet med åtte kampers karantene

Knallhard straff fra Det engelske fotballforbundet etter påstått rasismeutbrudd mot Patrice Evra.

Kan du skape et vinnerlag? Premier League-manager er tilbake
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Det har gått over to måneder siden Patrice Evra anklaget Luis Suárez for å ha kommet med rasistiske bemerkninger i 1-1-kampen mellom Manchester United og Liverpool på Anfield.

Tirsdag kveld kom Det engelske fotballforbundet (FA) med sin avgjørelse i saken. Hele åtte kamper på sidelinjen og en bot på 40 000 pund blir straffen for Liverpool-spissen, skriver forbundet på sin egen hjemmeside.

Dommen kommer som et kraftig slag for Liverpool, som dermed mister sin toppscorer i lang tid. Straffen trer først i kraft etter at en eventuell ankesak er ferdigbehandlet.

Dalglish- og Poyet-støtte
Suárez har hele tiden fått støtte fra manager Kenny Dalglish og resten av klubben. – Jeg synes det er en skam at folk stiller spørsmål ved en manns integritet, sa Dalglish i slutten av oktober.

Les også: Dalglish om Suárez: – En spiller med stor intergritet

Evra mente at Suárez kom med rasistiske bemerkninger flere ganger. Det har imidlertid blitt spekulert i om det hele bare kan ha vært en misforståelse. Ordet «negrito» kan nemlig fort tolkes som noe negativt, men i Uruguay kan det ganske enkelt bety «kompis».

Tidligere Chelsea- og Tottenham-spiller, Gustavo Poyet, har en annen som har støttet sin landsmann. Brighton & Hove Albion-manageren kalte blant Evra for «en baby» og mente at det var tåpelig å anklage en motspiller for slike bemerkninger.

Det er forøvrig ikke bare Evra-episoden som har gitt Suárez trøbbel denne sesongen. I bortekampen mot Fulham viste han fingeren til motstanderens fans etter at de ropte «cheat» hver gang han var borti ballen.