Eskil Pedersen gleder seg til å tilbringe tid med sine onkelbarn i jula.  (Foto: God morgen Norge)
Eskil Pedersen gleder seg til å tilbringe tid med sine onkelbarn i jula. (Foto: God morgen Norge)

Eskil Pedersen tør ikke si hva han ønsker seg til jul

AUF-lederen er redd for å skuffe søsteren og seg selv.

Det har vært et veldig spesielt år for Eskil Pedersen. Året går inn i historien som et år med mange mørke tanker og vi prøver fortsatt å fordøye det som skjedde. Eskil Pedersen sto midt oppi den skjebnesvangre dagen, 22. juli.

Nå har han det bra.

– Jeg sa på et tidspunkt at jeg har det ok. Men ikke bra. Men nå har jeg det bra, sier AUF-leder Eskil Pedersen til God morgen Norge.

Les også: Utøya-helter fikk Frivillighetsprisen

Gruer seg til april

Han sitter i God morgen Norges sofa og forteller om året som gikk. Et tungt år. Året da Eskil fikk en ballast i livet sitt som han helst skulle vært foruten.

Hverdagen går sin gang for Eskil. Han jobber med politikk og han reiser rundt i landet for å holde kurs. Han har det bra, men likevel tungt.

– Vi dras hele tiden tilbake til 22. juli. Enten på grunnen av mediefokuset eller fordi vi tenker på vennene våre som er borte, og som vi savner, sier Pedersen, som gruer seg til 16. april.

Da starter rettsaken, og 22. juli blir igjen fokus.

– Da kommer det detaljer mange ikke har hørt om. Stemningen og mediefokuset kommer til å bli tøft for mange. Det gruer jeg meg til, sier han.

Les også: Leder i Oslo AUF: – Sist jeg så han ansikt til ansikt skjøt han folk

Hemmelig julegaveønske

Men først står julen for døren. Da skal Eskil hjem til Telemark til familien sin. På julaften skal han spise ribbe hos sin søster. Første juledag står en stor familiesammenkomst for tur.

Onkel Eskil gleder seg til å tilbringe tid med sine onkelbarn på 11 og 12 år. Han håper og tror han er en populær onkel, uten at han vil svare helt bastant på det uten å ha spurt barna...

– Hva ønsker du deg til jul, Eskil?

– Jeg vil ikke si det. Jeg ønsker meg noe som jeg tror søsteren min har kjøpt. Jeg tør ikke si hva det er, for da blir det så skuffende for oss begge om det ikke er det. Det blir sikkert fint uansett, sier Eskil sympatisk, og understreker at det viktigste i jula er å møte familien – som han ser altfor sjelden.

Les også:

Søster til Utøya-offer møtte Jens Stoltenberg: – Jeg trodde ikke at han skulle huske meg