London Eye med Jon Martin Henriksen
London Eye med Jon Martin Henriksen

Jon Martins avisrunde: Ny manager nærmer seg sparken

To managere har kniven på strupen, Ferguson bør ikke handle - og noen overgangsrykter.

I Premier League-sirkuset har de involverte ingen tid til å hvile. Allerede i morgen skal noen ut i en ny kamp, som bare er en bekreftelse på hvor tøft juleprogrammet er. For spillerne er det ikke rom for å spise kalkun og julegodter. Hektisk er det også for engelske aviser, som oppsummerer helgens runde og ser samtidig framover mot den neste.

Les også: Slik endte søndagens Premier League-kamper

– Blackburn vurderer Souness og Grant
Steve Kean er fortsatt manager for Blackburn til tross for en begredelig sesong. Nå kan det imidlertid se ut til at Venkys i det minste vurderer om han er rett mann for jobben eller ikke.

Kean vil lede Rovers i morgen i det som blir omtalt som «the basement battle» mot naboen Bolton. Ifølge Daily Mirror skal han møte klubbeierne på onsdag, og der skal blant annet overgangsmarkedet i januar være et samtaleemne.

Les også: Colombiansk storlag rykket ned – her går fansen amok

Samtidig skal Venkys se på mulige arvtagere for Kean, som bare har sanket ti poeng på 16 kamper denne sesongen. Mirror hevder at inderne vurderer Graeme Souness og Avram Grant (!) som potensielle erstattere.

The Independent følger opp med at Blackburn-Bolton kan bli et oppgjør der den tapende manageren kommer til å få sparken.

– Det er vår viktigste kamp denne sesongen. Det er ingen tvil om det, sier Coyle.

Ifølge Daily Mail er klubbens gamle storscorer Alan Shearer favoritt til å overta.

Les også: David Silva reddet sjansesløsende City

Statistikk
Ingen mandag uten statistikk i avisene, og The Telegraph har sett nærmere på Wayne Rooneys scoring etter bare 52 sekunder mot Queens Park Rangers. Han er den første i Premier League til å score tre ganger i løpet av kampens åpningsminutt.

Det raskeste noensinne sto Tottenhams Ledley King for mot Bradford i 2000 etter ti sekunder, mens Robin van Persie holder sesongrekorden med målet mot Sunderland i høst. Arsenal-stjernen trengte bare 29 sekunder.

Les også: Liverpool senket Aston Villa på hjørnespark

The Times har regnet på hvordan sesongen vil ende hvis Manchester-klubbene sanker poeng i samme tempo som de har gjort fram til nå. Da vil City ta totalt 97 poeng, mens United vil sitte igjen med 93 når 38 serierunder er ferdigspilt i mai neste år.

Avisen har også med at Kieron Dyer bare har hatt tre ballberøringer denne sesongen. Nå tyder det på at QPRs midtbanemann blir ute helt fram til neste sommer.

Liverpools tre siste scoringer i Premier League har kommet etter corner.

Les også: Pavljutsjenkos første mål for sesongen sendte Tottenham tilbake på vinnersporet

– Ferguson bør ikke handle
Tidligere Liverpool-spiller Alan Hansen har en fast spalte i The Telegraph. I motsetning til mange andre mener han at Manchester United ikke bør forsterke midtbanen når overgangsvinduet åpner i januar.

– Jeg er ikke overbevist om at Ferguson må åpne lommeboken. Uniteds problem er at de ikke er bedre enn forrige sesong, og samtidig har City hevet seg betraktelig. Det finnes imidlertid ikke potensielle spillere som er til salgs i januar.

Les også: Rooney scoret etter 52 sekunder da QPR fikk bank

Skulle Ferguson bestemme seg for å handle, mener Hansen at det ikke er midtbanen som bør forsterkes.

– Den eneste grunnen for ham til å handle er at Vidic skal erstattes. Smalling og Jones har ekstremt potensial, men de er fortsatt unge og kan fort gjøre feil, mener Hansen, som i dag jobber som ekspert for Match of the Day på BBC.

Les også: Mancini om Balotellis påståtte nisse-stunt: – Alt er mulig med Mario

Bendtner lever ikke farlig
Selv om Nicklas Bendtner har stått for flere uheldige episoder utenfor banen den siste tiden, kommer ikke Sunderland-boss Martin O'Neil til å sette ham ut av laget. Det samme gjelder Lee Cattermole, som ble arrestert sammen med dansken i forrige uke.

– Det er noe vi må håndtere etter at politiet er ferdig med sin etterforskning. Jeg har snakket med dem, det er noe jeg måtte gjøre, sier O'Neill ifølge The Sun.

Les også: Juventus tok tilbake tabelltoppen

Overgangsrykter
Klubbene har startet jakten på forsterkninger i januar, og så godt som samtlige linkes til nye fjes. Daily Mirror hevder at Queens Park Rangers er ute etter Rangers-spiss Nikica Jelavic. Londonerne skal være villige til å betale i underkant av 70 millioner kroner for ham, men også Sunderland skal ha meldt interesse.

Les også: Nådeløs Moa scoret for Hannover

Aston Villa trenger friskt blod, og Alex McLeish skal ha pekt ut Jacob Butterfield som et transfermål. 22-åringen, som nå spiller for Barnsley, er kaptein til tross for sin unge alder. Barnsley kan gå med på et salg hvis Birmingham-klubben blar om rundt 20 millioner kroner.

Owen Coyle har lyst til å avslutte låneavtalene for både Dedryck Boyata og Gael Kakuta. Årsaken er at han heller vil hente inn andre profiler på utlån hvis muligheten byr seg på nyåret.