Roman Pavljutsjenko ble matchvinner mot Sunderland. (Foto: Neil Tingle/Pa Photos)
Roman Pavljutsjenko ble matchvinner mot Sunderland. (Foto: Neil Tingle/Pa Photos)

Pavljutsjenkos første mål for sesongen sendte Tottenham tilbake på vinnersporet

Russeren matchvinner mot Sunderland.

Tottenham - Sunderland 1-0

Sunderland svevde høyt etter å ha snudd 0-1 til 2-1 over Blackburn forrige runde – det var en svært etterlengtet seier etter fem kamper uten tre poeng.

Tottenham, på sin side, var på jakt etter seier etter at forrige rundes kamp mot Stoke endte i det første tapet på 11 kamper.

LES OGSÅ:Rooney scoret etter 52 sekunder da QPR fikk bank

Kjedelig førsteomgang
Men på White Hart Lane var det lite pent angrepsspill å spore hos gjestene, og heller ikke hjemmelaget hadde mye å varte opp med. Etter 45 minutter var det ikke mange sjansene publikum hadde fått se hos to defensive lag, men Sunderland ved Kieran Richardson og Tottenham ved Rafael van der Vaart var begge svært nære å sende sine respektive lag i ledelsen.

LES OGSÅ: Liverpool senket Aston Villa på hjørnespark

Nådeløs russer
Etter sidebyttet ble det litt mer sving i sakene på White Hart Lane, og etter en times spill kunne endelig hjemmepublikumet juble. Van der Vaart ble spilt fri i mellomrommet, og en lekker vending og en rask pasning senere var Roman Pavljutsjenko servert i bakrom. Russeren gjorde ingen feil, og satte iskaldt inn sitt første mål for sesongen bak Keiren Westwood.

LES OGSÅ:– Manchester United nærmer seg Gaitán

Roman Pavljutsjenko ble matchvinner mot Sunderland. (Foto: Neil Tingle/Pa Photos)
Roman Pavljutsjenko ble matchvinner mot Sunderland. (Foto: Neil Tingle/Pa Photos)

Modric misbrukte
1-0 er ingen trygg ledelse, og hjertet til nylig opererte Harry Redknapp hoppet nok over et hopp da Luka Modric fikk muligheten til å doble ledelsen. Men Spurs-manageren måtte sammen med resten av tilskuerne gni seg i øynene da kroaten misbrukte alle sjansers mor. Emmanuel Adebayor ble splt fri i bakrom av van der Vaart, men Westwood reddet avslutningen til nederlenderen. På returen datt ballen ned rett foran Modric, men helt upresset klarte han på mirakuløst vis å bomme på det åpne målet.

LES OGSÅ:Slik endte lørdagens Premier League-kamper

Tilbake på vinnersporet
Men Spurs holdt unna, rodde seieren i land og sanket tre nye poeng. Dermed klatret Tottenham til tredjeplass på tabellen, mens problemene for Sunderland fortsetter. Nå står laget med bare én seier på de siste syv kampene, og ligger på 16. plass med 14 poeng.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk