Lionel Messi scoret to ganger da Barcelona vant VM for klubblag. (Foto: Toru Hanai/Reuters)
Lionel Messi scoret to ganger da Barcelona vant VM for klubblag. (Foto: Toru Hanai/Reuters)

Messi satte Neymar i skyggen: – Barcelona lærte oss fotball

Barcelona utklasset Santos i VM-finalen for klubblag.

Før søndagens finale i klubb-VM, uttalte fotballegenden Pelé at Santos-stjernen Neymar er bedre enn Lionel Messi. Brasilianeren hevdet også at Barcelonas eneste fordel er at spillerne på laget har spilt sammen i flere år.

De ordene må han imidlertid se seg nødt til å spise etter finalen.

Lekte med Santos
Barcelona spilte til tider ball i hatt med Santos og stoppet ikke før det stod 4-0. Lionel Messi satte Neymar i skyggen med to scoringer og flere lekre detaljer.

Messi vippet inn kampens første mål etter 17 minutter, da Xavi leverte en eventyrlig hældemping og spilte fri argentineren.

Les også: Pelé: – Neymar er bedre enn Messi
Les også: Utrolige Udinese

Barcelona har vunnet VM for klubblag. (Foto: Koji Sasahara/Ap)
Barcelona har vunnet VM for klubblag. (Foto: Koji Sasahara/Ap)

Spansk målfest
Kort tid etterpå økte Xavi selv til 2-0. Den spanske servitøren fikk nok en gang ting til å se enkelt ut. Midtbanespilleren møtte et innlegg fra høyre, tok med seg ballen i mottaket og scoret med en markkryper.

Like før pause fjernet Cesc Fàbregas all spenning i kampen. Dani Alves fant målscorer Messi i feltet, og verdens beste fotballspiller valgte å spille fri samme Alves med hælen. Alves slo ballen inn i feltet og Rafael gjorde to redninger før Fàbregas kunne bredside inn 3-0.

Les også: – Manchester United nærmer seg Gaitán
Les også: Her får Valbuena drømmetreff

Neymar: – Barcelona er best i verden
Med åtte minutter igjen å spille, avsluttet Messi slik han startet. Trollmannen fikk ballen fra Alves, rundet målvakten og satte den siste spikeren i Santos-kista.

Dermed kan Barcelona nok en gang kalle seg verdens beste klubblag. Laget vant klubb-VM også i 2009.

– Barcelona har fantastiske spillere. De er best i verden og var mye sterkere. I dag lærte vi å spille fotball, sa Neymar til Sport etter kampen.