Märtha (Foto: Bendiksby, Terje, © ps)
Märtha (Foto: Bendiksby, Terje, © ps)

Dette gir Märtha barna i julepresang

– Jeg er opptatt av at jul skal handle om tid, ikke gaver.

Det er viktig for Märtha å skape gode juletradisjoner for sine tre døtre Maud Angelica (8), Leah Isadora (6) og Emma Tallulah (3). Prinsessen savnet ofte sine travle foreldre da hun var liten, og derfor er det kanskje ekstra viktig for henne å sørge for å tilbringe kvalitetstid med familien.

Tid, ikke gaver

– Jeg er opptatt av at jul skal handle om tid, ikke om gaver. Vi prøver å ha et bevisst forhold til julegaver, begrense det hele litt. Og så vil jeg gjerne at gaver skal være noe mer enn det du kan kjøpe i butikken. Så barna får ofte geiter, rett og slett, forteller hun til Dagbladet.

Les også:Her er Märtha Louises beste juleminner

– Ja, ikke ordentlige geiter, men hjelp til en familie i Afrika som får ei geit for å overleve. Noen ganger har vi kjøpt kyllinger også. Det er en fin anledning til å snakke om å bety noe for andre. Og barna blir faktisk veldig glade for det, legger hun til.

Ribbe eller pinnekjøtt

Maud Angelica og Leah Isadora (Foto: Beate A. Tecza, © Beate A. Tecza)
Maud Angelica og Leah Isadora (Foto: Beate A. Tecza, © Beate A. Tecza)
Når julen ringes inn lørdag ettermiddag, skal Märtha feire sammen med ektemannen Ari Behn og deres tre døtre hjemme i Lommedalen. Menyen er ennå ikke helt bestemt.

– Det blir pinnekjøtt eller ribbe, vi har ikke helt bestemt oss ennå, forteller hun.

Det som imidlertid er ganske sikkert, er hvem som skal stå for matlagningen.

– Det blir nok Ari. Han er best på sånt, avslører prinsessen.

Les også:Sliten Ari gleder seg til jul

Julekonsert

For tiden er Märtha aktuell med julekonsertene i Vang kirke, hvor hun skal fortelle om sin barndoms jul. Ildsjelene bak den tradisjonelle julekonserten er søskenparet Håkon og Mari Silje Samuelsen, og de skryter uhemmet av prinsessen.

Les også:Prinsesse Märtha angrer ikke at hun slo tilbake mot englekritikerne

– Vi kan nesten ikke få understreket hvor viktig deltakelsen fra prinsesse Märtha Louise er. Hun er dypt seriøs og profesjonell i sin rolle, og er alltid interessert i få informasjon så fort som mulig, har søsknene uttalt til VG.