Se VM-finalen Norge Frankrike på TV 2 og tv2sumo.no søndag fra kl. 19.00

São Paulo/Bergen (TV 2 Sporten): Søndag møter Norge Frankrike i VM-finalen. Der stiller «Les Bleus» uten sin største stjerne, Allison Pineau. En ustødig landing i semifinalen mot Danmark endte med avrevet korsbånd i venstre kne for 22-åringen. Det betyr normalt seks til tolv måneder på sidelinjen.

– Det er enormt skuffende. Det er en drømmefinale for meg å spille mot Norge i et VM. Bedre kan det ikke bli, sier en knust Pineau til TV 2 Sporten.

Se reportasje i videovinduet øverst

Dyrker lagfølelsen
Tidligere i mesterskapet mistet Frankrike storscorer Mariama Signate med et brudd i øyehulen. Derfor kommer Pineaus stygge skade ekstra ubeleilig før gullkampen før finalen – men uten de to stjernene, kommer de franske jentene til å dyrke lagfølelsen inn mot gullkampen.

– Det er klart at vi nå mangler et viktig angrepsvåpen. Men alle jentene har lyst til å vinne for hennes skyld. Det gir en ekstra motivasjon, og gjør oss enda mer sammensveiset, sier forsvarssjef Raphaëlle Tervel.

Les også: Frankrike til VM-finale uten kneskadd superstjerne: – Vi er store gullfavoritter

Og selv om hun ikke kan bidra på parketten, vil Pineau gjøre alt hun kan for å hjelpe Frankrike til seier.

– Jeg kommer til å heie på dem fra tribunen, sånn at de vet at de har min støtte gjennom hele kampen, sier den skadde midtspilleren.

Fordel Norge
Heidi Løke legger ikke skjul på at sjansene for norsk gull øker, når jenta som ble kåret til årets spiller i verden i 2009 er ute av bildet.

– De er absolutt et bedre lag med henne, mener Heidi Løke.

Les også: Finaleklare Norge viste gulltakter – feide parketten med Spania

– Så det er fordel Norge, med andre ord?

– Ja, det er jo det. Synd å si det, men sånn er håndballen.

Les også: Gjenopplev den utrolige dramatikken fra '99-finalen

Se VM-finalen Norge Frankrike på TV 2 og tv2sumo.no søndag fra kl. 19.00