Raio Pirroja skjermes av Vitesse. Nå må han trene alene. (Foto: Peter Morrison/Ap)
Raio Pirroja skjermes av Vitesse. Nå må han trene alene. (Foto: Peter Morrison/Ap)

Vitesse skjermer Piiroja på grunn av skattetrøbbelet

Den skadde esteren må trene alene – mens klubben gjør alt de kan for å beskytte ham mot media.

Arnhem (TV 2 Sporten): 32-åringen har nesten ikke spilt for klubben.

Pedersen: – Kjedelig
Raio Piiroja forsvant fra Fredrikstad fotballklubb på overgangsvinduets siste dag. Etter overgangen til nederlandske Vittesse har Piiroja fått to korte innhopp – ett i i det 90' minutt mot Herenveen og ett i det 88' minutt mot De Graafschap. Kneskaden har gjort at kulthelten i Fredrikstad har fått en meget tung start på oppholdet.

– Han er skadet så jeg har ikke fått snakket med ham. Du vil liksom vise deg frem med en gang du kommer, men du får det ikke. Det er kjedelig, sier lagkamerat Marcus Pedersen.

Pedersen har selv vært skadeplaget i sin tid i Arnhem – men er nå skadefri. Konkurransen i klubben er hard, og Pedersen har kun spilt to kamper fra start i år.

Les også: Bendtner legger seg flat: – Jeg har skuffet mange mennesker
Les også: Swansea er på Barcelona-nivå

Annan: – Må være mentalt sterk
Anthony Annan er på lån til Vitesse fra Schalke ut sesongen. Den tidligere Stabæk- og Rosenborg-spilleren synes synd på sin tidligere Tippeliga-kollega Piiroja.

– Han må være mentalt sterk på grunn av det som har skjedd rundt skattesaken. Han har snakket med spillergruppen og han smiler – til tross for det som har skjedd. Jeg vet at det er mye som foregår inne i hodet hans – men utad er han helt normal.

Les også: City vil lokke van Persie med superlønn
Les også: Godhjertet Eto'o fikk 15 kampers karantene

Politiet i Østfold er nå i dialog med Piiroja om hans avhør. Tre av de fire siktede personene er avhørt i saken. Nå reiser enten Østfold-politiet til Arnhem, ellers må Raio Piiroja forklare seg i Norge.