Den tidligere Fredrikstad-direktøren nekter å stille opp til flere avhør med politiet i forbindelse med Piiroja-saken hvor Morgan Andersen er mistenkt for grov skatteunndragelse.

Andersen selv beskriver tirsdagens møte med politiet som «et grovt overtramp og maktmisbruk». Jeg gikk inn i Socrates-modus og hadde ned mot 40 i puls

- Gikk inn i Socrates-modus
Overfor TV 2 Sporten bekrefter Andersen opplysningene som kom frem i Dagbladet fredag, hvor Andersen sier at han ble tatt med til cella, ble bedt om å ta av seg klærne mens jeg ble filmet, samt at fengselsvakten ba ham om å gå naken ned i knebøy for sjekk av endetarmen.

Les også: Møt Aivar Pohlak – estisk fotballs ubestridte enehersker

- Jeg skal anmelde politiet. Jeg har ikke gjort det ennå, men i samråd med min advokat kommer det til å skje i løpet av kort tid. Angrepene er så krenkende, sier Andersen til TV 2 Sporten.

Andersen mener politiet bevisst bedrev maktovergrep for å få ham ut av fatning. Ifølge 45-åringen ble ingen av de andre siktede utsatt for samme metoder.

- Men jeg lot meg ikke lokke utpå. Jeg gjorde ikke motstand. Jeg gikk inn i Socrates-modus og hadde ned mot 40 i puls, sier Andersen om sin egen oppførsel.

Se intervju med Andersen i videovinduet øverst på siden!

Ingen tiltro til politi eller rettsvesen
- Hva sier du hvis politiet påstår at din versjon ikke stemmer?

- Da får de frigi bildene hvor jeg står i kneposisjon og blir kikket opp i rektum - klin naken, sier Andersen.

Morgan Andersen har mistet tiltro til politi og det norske rettsvesenet.

- De kommer ikke til å etterforske det. De beskytter sine egne. Meg er det lett å angripe. Meg er det lett å ta. Hvis familien hadde blitt truet av noen, hadde jeg ikke oppsøkt politiet, men snarere andre som kan bistå med hjelp, sier Andersen.

Politiet skal se på egne rutiner
Visepolitimester ved Østfold politidistrikt, Thor B. Klepper, imøtekommer langt på vei kritikken.

- Morgan Andersen er i sin fulle rett til å anmelde, så det tar vi til etteretning. Vi kommer til å gå gjennom rutinene våre i forbindelse med arrestasjoner.

- Betyr dere at politiet innrømmer at det har skjedd et overtramp her?

- Det får spesialenheten for politisaker avgjøre, det er de som skal etterforske saken.

- Er det nødvendig med den type ransakelser Andersen sier han er blitt utsatt for, i en slik sak?

- Politiet har anledning til å gjennomføre slike ransakelser ja, men som sagt skal vi nå gå inn og se på rutinene våre for å se på måten hver enkelt som er pågrepet blir behandlet.

- Andersen sier han har null tillit til politiet?

Det har jeg ingen kommentar til.